Kuinka varmistat asiakkaallesi vastuullisen retken ja aktiviteetin?

SMAL vetää Suomessa SUSTOUR-projektia, jossa annetaan matkatoimistoille ja matkanjärjestäjille eväät vastuullisten palveluiden, kuten retkien ja aktiviteettien järjestämisessä.

Olipa kyse sitten korkeimman vuorenhuipun huiputtamisesta, vierailusta perinteisissä maaseutuyhteisöissä tai kävelystä koskemattomilla rannoilla kilpikonnien pesintää tarkkailemaan, on otettava huomioon monia seikkoja, jotta näiden aktiviteettien kielteiset vaikutukset voidaan minimoida. Samalla maksimoitaisiin aktiviteettien ja retkien tuottamat hyödyt osallistujille sekä matkakohteelle ja sen väestölle.

EU:n COSME-rahoitteisen SUSTOUR-projektin puitteissa on kehitetty kestävän kehityksen hyviä käytänteitä retkien sekä aktiviteettien tarjoajille ja käytännesääntöjä matkailijoille. Yhteensä yli 30 aktiviteettia on mukana käytänteissä. Matkatoimistot ja matkanjärjestäjät voivat jakaa nämä englanninkieliset käytänteet suoraan omille kumppaneilleen, jotta ne saavat selkeät suuntaviivat ja standardit toimintojensa kestävään harjoittamiseen. Kuluttajille käytänteet jaetaan, jotta he osaavat toimia vastuullisesti retkillä ja aktiviteeteissa.

Näiden linkkien   Sustainability Codes of Good Practice for excursion providers.pdf|   Sustainability Codes of Conduct for consumers.pdf takaa löydätte kaikki käytänteet ’yksissä kansissa’. Voitte hyödyntää niitä ihan sellaisinaan. Käytänteet ovat saatavilla ilmaiseksi – ja ilman logoja – myös SUSTOURin verkkosivuilta https://www.travelife.info/sustour/?menu=tools. Lisäksi Travelife for Tour Operators -ohjelmassa mukana olevat yritykset voivat brändätä käytänteet omalla logollaan ennen niiden jakamista retkiensä tarjoajille ja asiakkailleen.

Vaikka käytänteet ovat pääasiassa tarkoitettu matkatoimistoille ja matkanjärjestäjille, voivat niitä hyödyntää kaikki, jotka myyvät retkiä/aktiviteetteja asiakkaillensa tai ovat muuten tekemisissä retkiä/aktiviteetteja tuottavien yritysten/tahojen kanssa.

 

Lähde: SMAL

Jaa artikkeli:

Tilaa uutiskirjeemme

Liittymällä Ikkunapaikan postituslistalle, saat uutiskirjeen lehtien ilmestymisen välillä, noin 8 kertaa vuodessa.

Haluatko kirjautua ulos?
X