Norwegian aloitti kuun alussa suorat lennot Helsingistä Marokon Agadiriin. Lento operoidaan kahdesti viikossa, keskiviikkoisin ja lauantaisin. Lento kestää hieman alle kuusi tuntia.
Norwegian myös jatkaa talvilentoaan Marrakechiin, minne se lentää kolme kertaa viikossa; maanantaisin, keskiviikkoisin ja lauantaisin.
Joukko suomalaisia matkailualan ammattilaista pääsi ensilennolla tutustumaan molempiin Norwegianin kohteisiin.
Kaksi kaupunkia yhdistämällä saat oivan kombinaation rantakohdetta ja kaupunkilomaa.
Matka maanteitse kaupungista toiseen kestää kolmisen tuntia ja on noin kaksisataa kilometriä.
Agadir on tyypillinen turistikohde, missä lomailijat viettävät lomapäiviään all-inclusive hotelleiden altailla syöden, juoden ja aurinkoa ottaen. Merivesi on talvisin sen verran kylmää, että moni pysyy hotellin lämmitetyllä altaalla.
Agadirin ylpeys on viitisen kilometriä pitkä rantapromenadi, mitä pitkin niin paikalliset kuin turistitkin kävelevät, välillä rannan kahviloihin pysähtyen.
Agadirista Marrakechiin pääsee uudehkoa moottoritietä pitkin kolmessa tunnissa. Agadirista lähdettäessä kiivetään Atlasvuorten yli ennen kuin jatketaan matkaa tasangon halki Marrakechiin.
Marrakech oli lyhyelläkin pysähdyksellä mielenkiintoinen. Yves Saint-Laurentin museo, kotitalo ja Majorellen puutarha täytyy ehdottomasti käydä katsomassa. YSL osti talon puutarhoineen Marrakechistä jo 1960-luvulla ja vietti siellä paljon aikaansa. Eläkkeelle jäätyään vuonna 2002 hän asettui sinne asumaan.
Hänen kuoltuaan vuonna 2008 Yves Saint-Laurentin tuhkat siroteltiin Majorellen puutarhaan, samoin kun hänen pitkäaikaisen kumppaninsa Pierre Bergén tuhkat vuonna 2017.
Ja se Marrakechin kuuluisa tori, Djemaa el-Fna. Torin nimi tarkoittaa itse asiassa kuolleiden kokousta, sillä aukio toimi aikoinaan teloituspaikkana.
Tori oli aamupäivällä vielä suhteellisen rauhallinen, mutta käärmeenlumoajat, ennustajat, hennatatuointeja tarjoavat naiset sekä apinaparkoja kuvattavaksi tarjoavat miehet ovat jo paikalla. Saisipa täältä aamutuimaan myös uudet hampaat!
Sukellus sokkeloiseen soukiin sekoittaa suuntavaiston. Käytäviä lähtee joka suuntaan ja tavarapaljous sekoittaa pään. Jos jotain ostaa, hommaan pitää varata aikaa niin tinkimiselle kuin minttuteellekin. Täällä kaupankäynti vaatii hermoja.