Hyppää sisältöön
Sähkömoottorikelkka, Lapland Safaris
· Riikka Krenn

Lapland Safaris: sähkökelkkasafarit tulevat muuttamaan markkinaa

Sähkökelkkasafarien suosio on kasvanut jo ensimmäisen talven aikana. Rovaniemen ja Luoston sähkökelkkasafarit kiinnostavat erityisesti keskieurooppalaisia kävijöitä, kertoo Lapland Safaris.

Lomailijat Rovaniemellä ja Luostolla ovat päässeet tänä talvena kokemaan Lapin luonnon päästöttömien ja lähes äänettömien sähköisten moottorikelkkojen kyydissä.

Sähkökelkan ajamisen helppous yllättää

Sähkökelkkasafarit aloitettiin tammikuun alussa ja niiden kysyntä on ollut kasvussa jo parin ensimmäisen toimintakuukauden aikana. Asiakkailta on tullut positiivista palautetta muun muassa sähkökelkan ajomukavuudesta ja pohjoisen luonnon kokemisesta uudella tapaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lapland Safaris on järjestänyt sähkökelkkasafareita ensimmäisten joukossa Suomessa. Molemmissa kohteissa, Rovaniemellä ja Luostolla, sähkökelkkoja on käytössä yhteensä 20 kappaletta. Varauksia sähkökelkkasafareille on pystynyt tekemään syyskuusta 2023 lähtien, ja kysyntä on ollut kovaa heti alusta saakka.

“Sähkökelkkasafarit ovat kiinnostaneet kansainvälisiä matkanjärjestäjiä ja asiakkaitamme eri puolilta maailmaa. Eniten kiinnostusta ne ovat herättäneet etenkin sveitsiläisten, hollantilaisten, ranskalaisten ja yleisesti keskieurooppalaisten asiakkaiden keskuudessa. Asiakkaat ovat yllättyneet etenkin sähkökelkkojen ajamisen helppoudesta. Moni kokee, että sähkökelkka on kevyempi ja vaivattomampi käsitellä kuin perinteinen polttomoottorikelkka”, kertoo Luoston aluepäällikkö Juha Kultima.

Sähkökelkat avaavat uusia mahdollisuuksia

Täyteen ladatun kelkan toimintamatka on noin 50 kilometriä. Asiakaskelkkojen nopeudeksi on säädetty 40 km/h. Sähkökelkkasafareita on järjestetty päivittäin, eivätkä tämän talven kovat pakkasetkaan ole tuottaneet ongelmia sähkökelkoilla liikkumiseen.

“Tammikuussa kovin pakkaslukema taisi olla -35 astetta, ja silloinkin kelkka toimi moitteettomasti. Asiakkailta on tullut runsaasti positiivista palautetta, kuinka sähkökelkkailu avaa uusia mahdollisuuksia Lapin elämysten kokemiseen. Ympäristönäkökulma on herättänyt heissä paljon kiinnostusta. Lähes äänettömät kelkat takaavat sen, että Lapin rauha ja äänimaailma ovat enemmän läsnä. Toivon mukaan tulevaisuudessa voimme viedä sähkökelkoilla asiakkaitamme kokemaan sellaisia Lapin alueita ja luontoa, jonne aikaisemmin ei ole ollut pääsyä”, Kultima sanoo.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Sähkökelkat tulevat muuttamaan markkinaa

Lapland Safariksen ohjelmistossa on kokonaan sähkökelkoilla ajettavia safareita, kuten kota- ja revontuliretkiä, mutta asiakkailla on mahdollisuus vaihtaa nelitahtikelkka sähkökelkkaan myös osalla muista retkistä.

“Sähkökelkat tulevat muuttamaan merkittävästi kelkkasafarien markkinaa. Uskon, että jossain kohtaa tulevaisuudessa sähkökelkat tulevat korvaamaan kokonaan polttomoottorikelkat. Lapland Safariksella kannamme huolta ympäristöstämme ja pyrimme tasapainoiseen luontosuhteeseen suojelemalla pohjoista luontoa. Kehitämme jatkuvasti uusia ympäristöystävällisiä tapoja toimia, ja sähkökelkat ovatkin merkittävä investointi vastuullisuuteen. Moottorikelkkasafareillamme meillä on käytössä markkinoiden vähäpäästöisimmät nelitahtikelkat”, Kultima summaa.

Sähkökelkat Lapland Safarikselle toimittaa Uncharted Society, jonka taustalla on maailman suurin vapaa-ajan laitteita valmistava yritys, kanadalainen Bombardier Recreational Products (BRP).

Ikkunapaikan päätoimittaja Riikka Krenn
Riikka Krenn

Riikka Krenn on Ikkunapaikan päätoimittaja, joka seuraa alan tapahtumia tarkalla silmällä ja uteliaalla mielellä. Kokenut matkailutoimittaja ja verkkomedian tekijä.