Hyppää sisältöön
· Leena

Lentokoneruokaa tarjolle maissa

Ajatus niin hyvästä lentokoneruoasta, että sitä tarjottaisiin tavallisessa ravintolassa maissa, herättää monien mielessä hilpeyttä, mutta Air Asia Groupin toimitusjohtaja Tony Fernandes on vakavissaan.

Air Asia aikoo avata kotimarkkinallaan Malesiassa fast-food -ravintolan, joka tarjoaa yhtiön lennoilla tarjoiltavia annoksia.

Fernandesin mukaan Air Asian lennoilla on niin fantastinen ruoka, että hän haluaa tarjota sitä myös maissa. Yhtiö avaakin nyt Santan-nimisen fast-food -ravintolan. Santan tarkoittaa kookosmaitoa, joka on suosittu raaka-aine Malesiassa ja muualla Kaakkois-Aasiassa.
Se on myös AirAsian lentomenun nimi, joka lanseerattiin 2015.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

AirAsian tarjoaa yhden laajimmista valikoimista paikallista ruokaa lennoillaan. Ateriat on varattavissa etukäteen. Listalta löytyy paikallisia herkkuja kuten Pak Nasser’s Nasi Lemak, kookos-riisi sambalin kanssa, naudanlihapataa ja Bukhara Chicken Biryani, mureaa kanaa mausteisessa (very hot) kastikkeessa.

“Haluamme, että lennoillamme tarjottu ruokailuelämys jäljittelee ravintolaelämystä maissa. Lentoruoan maku, profiili ja hinnoittelu on aina ollut haastava, mutta uskomme, että voimme Santanilla luoda ensimmäisen ravintolabrändin taivaalla, joka on maukas ja hinnaltaan houkutteleva”, sanoo Fernandes.

Vaikka Fernandes hehkutti yhtiön ruokaa fantastiseksi, Malesian tunnetuin kokki, Chef Wan, haukkui viime kuussa Instagram-tilillään AirAsian premium loungessa tarjotun Sambalin kelvottomaksi.

Chilikastike otetaan Aasiassa erittäin vakavasti, sillä se ratkaisee kookos-riisiaterian maun.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

 

Anu-Eveliina Mattila
Leena