Hyppää sisältöön
· Minna Floman

LGBTQ-matkustajan turvallisimmat kohteet Aasiassa 2019

LGBTQ+ Danger Index

Matkailuaiheista blogia pitävät Asher ja Lyric Fergusson ovat pisteyttäneet 150 suosituinta matkailun kohdemaata  sen mukaan kuinka turvallisia ne ovat LGBTQ+ -matkailijalle. Pisteytys on tehty kahdeksan sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen elämään vaikuttavan osatekijän mukaan, kuten esimerkiksi samaa sukupuolta olevien liiton tunnustaminen, työelämän suoja, syrjintäsuoja ja yleiset elämänmahdollisuudet.

LGBTQ+ Danger Index -luokituksen korkein piste oli +322 ja alhaisin -142. Selvityksen mukaan turvallisin maa LGBTQ+ -matkailijalle on Ruotsi. Muita kärkimaita ovat Kanada, Norja, Portugali ja Belgia. Vertailussa vaarallisimmaksi maaksi on luokiteltu Nigeria.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Aasian maat

Useimmat Aasian kohdemaat ovat LGBTQ+ Danger Index -vertailun keskisijoilla. Aasian paras matkakohde listalla on Taiwan (+181) ja toiseksi paras Nepal (+134). Paremmuusjärjestyksessä seuraavat olivat Filippiinit (+60), Hong Kong (+59), Etelä-Korea (+50), Intia (+40), Thaimaa (+40), Laos (+40), Japani (+35), Kambodza (+31) ja Vietnam (+30).

Negatiivisen pistetuloksen saivat Kiina (-8), Singapore (-19), Indonesia (-16), Myanmar (-91), Sri Lanka (-94) ja Malediivit (-100). Aasian maista huonoimman pisteluvun sai Malesia (-117), jolla on koko vertailun yhdeksänneksi huonoin sija.

Kaikki Aasian maat eivät kuulu 150 suosituimman matkakohteen joukkoon, jolloin niitä ei listalta löydy.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lähde: TTR Weekly

Minna Floman