Hyppää sisältöön
· Leena

Liettuan suosio kasvaa

Suomalaismatkustajien määrä Liettuaan nousi viime vuonna yli 8 % edellisvuodesta. Suomesta matkusti viime vuonna Liettuaan 41 000 matkustajaa. Suomi hätyyttelee jo kärkikymmenikköä Liettuaan saapuvien ulkomaalaisten sarjassa.

Matkailijatutkimusten mukaan suomalaisia houkuttelee Liettuaan eniten maan huokea hintataso, lyhyt lentomatka sekä rikas historia.

The Post Office City Costs Barometer selvittää vuosittain matkailijan kukkarolle kaikkein edullisimmat matkakohteet. Vuoden 2019 barometrissä Liettuan pääkaupunki Vilna nousi Euroopan ykköseksi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Viikonlopun kestävä loma Vilnassa kustantaa matkaajalle hieman yli 170 euroa.

Viime vuosi oli koko Liettuan turismille ennätysvilkas. Ulkomaiset turistit viettivät Liettuassa viime vuonna 3,7 miljoonaa yötä, Liettuan matkailusta kerrotaan.

”Suomalaisilla ja liettualaisilla on paljon yhteistä. Mekin rakastamme saunoa ja käydä pulahtamassa talviaikaan avannossa. Ja lisäksi myös me tykkäämme hauskoista aktiviteeteistä. Teillä järjestetään eukonkantokisoja ja meillä taas vuohien kauneuskilpailuja ja sienestyksen mestaruuskisoja. Suomalaisen on siis kotoisaa matkustaa Liettuaan”, kertoo Liettuan matkailun Senior Markets Manager sanoo Irena Achonen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Vilnassa viehättävät autenttinen vanhakaupunki, jylhät katoliset kirkot, mikrovaltio Užupis, perinteinen liettualainen keittiö sekä kuumailmapallokyydit, joista maa on erityisen tunnettu.

Kaunas on vähän kuin Liettuan Turku, sillä se on maan entinen pääkaupunki. Turku on Kaunasille muutenkin läheinen, sillä sieltä lennetään Kaunasiin suoria lentoja. Kaunas valmistautuu paraikaa olemaan Euroopan vuoden 2022 kulttuuripääkaupunki. Kaunas sijaitsee maan kahden suurimman joen yhtymäkohdassa ja muistuttaa hyvin paljon muita eurooppalaisia pikkukaupunkeja. Kaunasin linna, Pazailisin luostari ja vanhakaupunki ovat suosituimmat vierailukohteet.

Klaipėda on Liettuan kolmanneksi suosituin turistikohde ja suomalaisille vielä kovin tuntematon. Klaipėda on merellinen kaupunkikohde, sillä siellä on maan ainoa Itämeren satama. Kesäkaupunki Klaipėdassa kannattaa suunnata ravintoloihin maistelemaan kalaruokia sekä nauttimaan perinteisistä laatuoluista. Junamatka Vilnasta Klaipėdaan vie muutaman tunnin. Klaipėdasta kannattaa taas piipahtaa rantakohde Palangaan eli Liettuan Rivieralle.

 

Lähde: Liettuan matkailu

Leena