Hyppää sisältöön
· Leena

Lisää naisia ohjaimiin

AirAsian toimitusjohtaja Tony Fernandes on ylpeä naispiloteistaan. Yhtiössä on 250 naispilottia, prosentuaalisesti enemmän kuin millään yhtiöllä USA:ssa.

”Kysyin kerran johtajapilotiltamme miksi meillä ei ole naispilotteja ja hänen vastauksensa oli niin typerä, että en voi toistaa sitä julkisesti. Pian teimme historiaa — lennollamme oli kapteenina nainen, perämiehenä nainen, matkustamohenkilökunta ja pääinsinööri olivat naisia – siis koko koneen henkilökunta oli naisia”, sanoi Fernandes.

Air Asian henkilökunta painiskelee kovan työpaineen alle, mutta Fernandesin mukaan heille maksetaan paremmin kuin muualla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Hän on myös ylpeä siitä, että Air Asia on ainoa tätä kokoluokkaa olevaa lentoyhtiötä (henkilöstömäärä 22 000), jonka henkilökunta ei kuulu  ammattiliittoon.

Kapteenit lentävät hieman enemmän tunteja, mutta silti sääntöjen puitteissa.

Lentojen jälkeen matkustamohenkilökunta myös siivoaa koneet, eli ulkopuolisia siivouspalveluja ei tarvitse käyttää.

”Oikeantyyppisten henkilöiden rekrytointi, siilojen rikkominen ja selkeä sisäinen viestintä ovat aliarvostettuja menestyvän liiketoiminnan johtamisessa. Ihmiset puhuvat brändäyksestä, mutta tarkoittavat yleensä ulkoista, kun tärkeintä on sisäinen brändäys”, sanoo toimitusjohtaja Fernandes. Hän lisää, että työ Air Asiassa on yhtiön henkilökunnan intohimo, minkä vuoksi heidän palvelunsa on parempaa kuin muissa yhtiöissä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

 

Anu-Eveliina Mattila
Leena