Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Lontoon Heatrowlla voi varata turvatarkastusajan etukäteen

Heathrow on käynnistänyt kokeilun, jossa matkustajat voivat varata turvatarkastusaikoja etukäteen ennen matkaa.

Heathrow Timeslot on maksuton palvelu, joka antaa matkustajille määrätyn ajan turvatarkastusalueelle. Heathrown mukaan uusi mahdollisuus takaa mielenrauhan matkustajille ja auttaa lyhentämään kaikkien matkustajien jonotusaikoja, koska turvatarkastajat voivat suunnitella resursseja tehokkaammin.

Kokeilu on käynnissä kuuden kuukauden ajan terminaalissa 3. Myös Finnair ja British Airlines operoivat terminaalista 3, mutta kokeilu on avoinna vain neljän lentoyhtiön matkustajille: American Airlines, Delta, Emirates ja Virgin Atlantic. Uusia lentoyhtiöitä saatetaan lisätä kokeilun aikana. Kuuden kuukauden kokeilun jälkeen päätetään voidaanko sitä tulevaisuudessa laajentaa tai ottaa käyttöön muissa terminaaleissa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Heathrow’n operatiivisen suunnittelun johtaja Mark Powell: “Kaikki tuntevat lentoaseman turvatoimet, mutta Heathrow’lla mietitään jatkuvasti innovatiivisia tapoja lisätä turvallisuutta ja tehostaa matkustajien kokemusta. Uskomme, että tämä kokeilu antaa monille matkustajille lisää varmuutta ja rauhallisuutta ennen matkaa, ja että se on erityisen suosittua perheiden ja hermostuneiden matkustajien keskuudessa, jotka haluavat lisää varmuutta matkoihinsa. Odotamme mielenkiinnolla, että saamme testituloksia, joiden perusteella voimme miettiä, miten voisimme ottaa tämän käyttöön laajemmin koko Heathrow’n lentoasemalla.”

 

Lähde: Future Travel Experience

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.