Lufthansa Group ensimmäinen Star Alliance Biometrics-järjestelmän käyttöönotossa

Maailman johtava lentoyhtiöallianssi, Star Alliance, on kehittänyt biometrisen identiteetti- ja tunnistusjärjestelmän. Sovelluksen luvataan parantavan erityisesti allianssiin kuuluvien yhtiöiden kanta-asiakkaiden matkustuskokemusta tekemällä turvatarkastusrutiineista saumattomasti toimivia, turvallisia, hygieenisiä ja entistä tehokkaampia ja nopeampia.

Järjestelmän käyttöönotto alkaa Lufthansan ja SWISS:in valikoiduilla lentoreiteillä marraskuun aikana. Sen vaatimaa infrastruktuuria asennetaan parhaillaan Frankfurtin ja Münchenin lentoasemille.

Lufthansa- ja SWISS Miles & More Frequent Flyer -ohjelmien jäsenet voivat rekisteröityä biometrisen tunnistussovelluksen käyttäjiksi maksutta. Järjestelmän käyttäjät voivat kävellä suoraan niin turvatarkastus- kuin lähtöporttienkin läpi, mikä Covid-19 -aikoina parantaa merkittävästi hygieniaa ja vähentää tartuntariskejä. Matkustajien tunnistukseen ei tarvita kasvomaskin riisumista.

Biometrisen tunnistusjärjestelmän on kehittänyt NEC Corporation.

Rekisteröityminen järjestelmän käyttäjäksi tapahtuu mobiililaitteella Lufthansa-sovelluksen kautta: asiakas ottaa selfien, vahvistaa henkilöllisyytensä passin avulla ja valitsee millä Star Alliancen lentoyhtiöillä ja lentokentillä hän haluaa käyttää palvelua.
Kaikkien henkilötietojen kuten myös valokuvan tallennus järjestelmään tapahtuu henkilötietolainsäädäntö huomioiden ja salausmenettelyä ja uusinta kasvojentunnistusteknologiaa käyttäen. Tunnistusjärjestelmään tallentuu vain minimimäärä tietoa – ei esimerkiksi asiakkaan nimeä.

Lähde: Lufthansa Group

Jaa artikkeli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Haluatko kirjautua ulos?
X