Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Lufthansan koneet Berlin Brandenburgilla

Berliinin Brandenburg lentokentän kerrotaan aukeavat vihdoin lokakuun lopussa 2020, vaikka sen piti aueta jo yhdeksän vuotta sitten, lokakuussa 2011.

Lentokentän rakennustyöt alkoivat vuonna 2006, ja kun kentän piti aueta liikenteelle, kentällä todettiin pahoja paloturvallisuuteen liittyviä puutteita.

Epäilijät ovat sitä mieltä, ettei kenttä aukea vielä lokakuussa. Kentän rakennustyöt aloitettiin 14 vuotta sitten ja kenttä alkaa olla osittain jo vanhanaikainen. Kerrotaan myös, että rahoituksessa on vielä epäselvyyksiä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Nyt lentokenttä toimii Lufthansan parkkipaikkana. Osa yhtiön 150 koneesta, jotka eivät tällä hetkellä koronavoruksen takia lennä, on pysäköitynä uudella kentällä.

Lufthansa on kertonut siirtyvänsä operoimaan uudelle Brandenburgin kentälle marraskuussa. Lufthansa Groupin ensimmäinen uudelle kentälle laskeutuva kone olisi suunnitelmien mukaan Eurowings 4.11.

8.11.muut yhtiöt siirtyvät kentälle, kun Berlin Tegel suljetaan.

Deutsche Bahn aukaisee samaan aikaan kentän aukaisemisen kanssa lentokentän juna-aseman, mistä pääsee kätevästi Berliinin keskustaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.