Lufthansa päivitti taas ReNew-ohjelmaansa

Lufthansa korjaa jo kolmannen kerran ”ReNew” -ohjelmaansa.

Kesä ei tuonut helpotusta, ja Lufthansa arvioi pääsevänsä operoimaan tänä vuonna vain 20–30 prosenttia viime vuoden lennoista.

Päivitetty ”ReNew”-rakenneohjelma pyrkii edelleen pienentämään yhtiön käyttökustannuksia viidenneksellä talvikaudella 2020–2021. Se tarkoittaa 100 miljoonaa euroa kuukaudessa.

Suunnitelmat toiminnan keskittämisestä niin Saksassa kuin maailmanlaajuisesti koskettavat suuresti myös Lufthansan henkilökuntaa. Leikkauksista tullaan neuvottelemaan henkilöstön edustajien kanssa, ja yhtiön tiedotteessa kerrotaan, että tavoitteena on mm. vähentää esimiespaikkoja 20 % nykyisestä ja vähentää toimistotiloja 30 %.

Lufthansan säästötoimet ulottuvat myös sen kalustoon ja tarkoittaa Lufthansa Groupilla 150 koneen vähennystä vuosikymmenen puoliväliin mennessä.

Suurten koneiden siirtäminen sivuun aloitettiin jo keväällä, jolloin kuusi A380-konetta poistettiin käytöstä. Nyt loputkin kahdeksan A380-konetta, samoin kuin yhtiön kymmenen A340-600-konetta siirretään pitkäaikaisparkkeihin, joista ne tullaan ottamaan käyttöön vain, jos kysyntä lähtee nopeaan kasvuuni. Lufthansan loput seitsemän A340-600-konetta tullaan poistamaan lopullisesti käytöstä.

Lähde: Lufthansa Group

Jaa artikkeli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Tilaa uutiskirjeemme

Liittymällä Ikkunapaikan postituslistalle, saat uutiskirjeen lehtien ilmestymisen välillä, noin 8 kertaa vuodessa.

Haluatko kirjautua ulos?
X