Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Luzern – kalastajakylästä kongressikeskukseksi

Luzern tarjoaa täydelliset puitteet onnistuneelle työ- ja lomamatkalle. Voit nauttia aamiaisen lumihuippuisella vuorella, lounastaa palmujen reunustamalla järven rannalla, ja lähteä illalliselle keskelle viinitarhaa. Sveitsissä kaikki on mahdollista. Monen mielestä Sveitsin kaunein kaupunki Luzern kävi esittelemässä monipuolista tarjontaansa matkailualan ammattilaisille Helsingissä.

 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Työtä hupia ja hulppeita maisemia

Luzern sijaitsee Luzernjärven rannalla. Noin 80 000 asukkaan kaupunki houkuttelee matkaajia tunnelmallisella vanhalla kaupungilla ja sen pikku putiikeilla ja suklaapuodeilla. Pilatus-vuoren huippu näkyy lähes kaikkialle ja se on suosittu päiväretken kohde. Titliksen huipulle ehtii puolestaan vajaassa tunnissa näköalahissillä. Järviristeily on myös ilman muuta ”to do” -listalla.

 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

 

Abel Morais.

”Luzernin kulttuuri- ja kongressikeskus sijaitsee aivan upean Luzernjärven rannalla. Ranskalaisen arkkitehdin Jean Nouvelin suunnittelemassa rakennuksessa on 19 eri aluetta kongresseille, kokouksille, konferensseille ja kulttuuritapahtumille. KKL Luzernissa järjestetään vuosittain 500 kansallista ja kansainvälistä kulttuuri-, liike-, tiede- ja koulutusalan tapahtumaa. Rautatieasema on KKL:n vieressä, josta pääsee kätevästi muihin Sveitsin kaupunkeihin. Hotellit sijaitsevat kävelymatkan päässä,“ kertoo Abel Morais, Manager Sales & Marketing (MICE), Luzern Tourismus AG – Lucerne Convention Bureau.

 

Ainutlaatuiset puitteet tapahtumille

Tänä syksynä, huolellisen restauroinnin jälkeen, Luzernissa avataan viiden tähden hotelli Mandarin Oriental Palace. Belle Époquen maamerkki sijaitsee Luzernjärven rannalla ja tarjoaa 136 tyylikästä huonetta, mukaan lukien 48 kaupungin suurinta sviittiä. Neljä ravintolaa tähtikokki Gilad Peledin kulinaarisen ohjauksen alla vievät kulinaarisille matkoille ympäri maailmaa. Juhlasalissa on tilaa 230 hengelle.

Hanna Rolfer Wrangö.

”Voit valita kokous- ja seminaaripaikaksi idyllisen tilan järven rannalla tai vaikka 3 454 metrin korkeudelta vuoren huipulta, historiallisesta linnasta tai huippuarkkitehtien rakentamasta kongressikeskuksesta. Sveitsi tarjoaa runsaasti epätavallisia ja yllättäviä paikkoja tapahtumille,” sanoo Hanna Rolfer Wrangö, Nordic Manager, Switzerland Convention & Incentive Bureau.

 

 

 

Teppo Viiperi
Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.