Hyppää sisältöön
· Leena

Maailman paras paikka – West Perth

Maailman suurimman analytiikkatalon SASin tekemän laajan data-analyysin mukaan Australian West Perth on maailman paras paikka. Tutkimuksessa oli mukana 193 maata ja 150 000 paikkakuntaa.

Tutkimuksessa yhdisteltiin koneälyn avulla arviointimateriaalia julkisesti saatavilla olevista lähteistä, muun muassa kaupunkitutkimuksista, sosiaalisista medioista (esimerkiksi TripAdvisorista ja Twitteristä), geodatasta sekä tilastopalvelujen ja -virastojen raporteista.

West Perth sai runsaasti pisteitä ravintoloistaan ja ostosmahdollisuuksistaan, kulttuuritarjonnastaan sekä turvallisuudestaan ja infrastruktuuristaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Australian West Perthissä on

  • eniten omalla työllään menestyneitä miljonäärejä
  • yli viiden tenniskentän mitalta viheralueita asukasta kohden
  • ilmainen julkinen liikenne

Nämä ovat vain muutamia perusteita, joiden ansiosta West Perth lunasti paikkansa paratiisin maan päällä maailman ensimmäisessä paikkavertailussa, joka perustuu ainoastaan dataan.

The Paradise Found -hankkeelle ei määritelty ennalta kriteeriluetteloa, eikä siinä hyödynnetty kyselyä. Älykkäät algoritmit tuottivat kerättyjen tietojen pohjalta 69 avainkriteeriä.

Kriteereiksi nousivat muun muassa sää, työmarkkinat, terveydenhuolto, hintaindeksit, ympäristön saastuminen, julkinen liikenne ja viheralueet.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Elämänlaatuindikaattoreihin vaikuttivat esimerkiksi banaanin kilohinta, etäisyydet kävelyteitä pitkin, puiden lukumäärä, jalkakäytävien leveys ja asukkailla vuosittain liikenneruuhkissa kuluva aika.

Juuri itselleen sopivan paratiisipaikan voi selvittää osoitteessa: http://www.paradise-configurator.com/

Lähde: SAS
SAS on analyyttisten liiketoimintaohjelmistojen ja -palvelujen markkinajohtaja.

Leena