Maailman vanhin lentoyhtiö

Australialainen lentoyhtiö Qantas täytti 100 vuotta.

Qantas perustettiin 16.11.1920, vain kaksi vuotta ensimmäisen maailmansodan päätyttyä ja suuren pandemian, espanjantaudin juuri hiipuessa.

Alun perin yhtiö lensi rahtia ja postia, mutta jo vuonna 1922 se kuljetti myös ensimmäisen matkustajan.
Vuonna 1928 Qantas lensi yhden australialaisittain ikonisen lennot, kun Royal Flying Doctor Service -aloitti toimintansa.

 

1930-luvulla yhtiö lensi matkustajia jo Singaporeen saakka. Australian pitkät välimatkat ja maantieteellinen sijainti olivat hidastaneet maan kehitystä. Lentäen monet asiat muuttuivat. 1940-luvun loppuun mennessä Qantas olikin jo noussut merkittäväksi toimijaksi ja siitä tuli kansallinen lentoyhtiö.

 

Qantas on ollut monessa suhteessa edelläkävijä: 1960-luvulla yhtiö panosti jet-koneisiin, 1970-luvulla otettiin käyttöön liikematkustusluokka ja 1980-luvulla laivasto yhtenäistettiin. 1990-luvulla Qantas yksityistettiin. Vuonna 2004 perustettiin Jetstar ja kymmenen vuotta myöhemmin koko organisaatio uudistettiin. Viime vuonna Qantas teki historiaa lentämällä non-stop ”Project Sunrise” -testilennon New Yorkista Sydneyyn. Lento kesti 19 tuntia 16 minuuttia ja oli pituudeltaan hieman yli 10 000 mailia.

 

Tällä hetkellä Qantas toimii muiden lentoyhtiöiden tavoin Covid19 -pandemian vuoksi poikkeusoloissa, josta johtuen ulkomaanlennot ovat pysähdyksissä ja kotimaan lennoistakin lennetään vain kolmasosa.

 

Lähde: Qantas 

Jaa artikkeli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Tilaa uutiskirjeemme

Liittymällä Ikkunapaikan postituslistalle, saat uutiskirjeen lehtien ilmestymisen välillä, noin 8 kertaa vuodessa.

Haluatko kirjautua ulos?
X