Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Maatilamatkailua Japanissa

Yatsugatake-vuorten kupeessa, Naganon prefektuurissa, Tokion ja Naganon puolivälissä, reilu parin tunnin ajomatkan päässä Tokiosta, on kunnostettu vanhoja maataloja, joita vuokrataan nyt matkailijoille.

Yamaura Stay vuokraa paria satavuotiasta maataloa, jotka on asiantuntijoiden huolellisesti restauroimia. Taloissa on muun muassa alkuperäiset pylväät ja hirret, vaikka itse rakennukset on muutettu moderneiksi majapaikoiksi.

Vierailun aikana voi osallistua kylän päivittäiseen elämänmenoon ja käydä esimerkiksi kävelyllä paikallisen isoisän kanssa, tehdä misokeittoa ja pikkelöidä kasviksia paikallisten isoäitien kanssa sekä auttaa maanviljelijöitä sadonkorjuussa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Majoitus esimerkiksi 3 hengen Kinkei-talossa (kuvassa) maksaa noin 345 euroa yöltä. Kinkei-talossa on asunut perhe, joka myi elääkseen öljyä. Talo sijaitsee rauhallisella paikalla metsän ja puron kupeessa.
Kylässä on neljä vuokrattavaa taloa, joista isoimpaan mahtuu kuusi henkilöä.

Lisätietoa maatilamajoituksista tästä.

 

Lähde: Japan National Tourism Organization (JNTO)

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.