Malediiveilla tehdään merestä nostetusta muovista käyttöesineitä

Syrjäisellä Shaviyani-atollilla sijaitsevalla yksityisellä saarella sijaitseva Fairmont Maldives Sirru Fen Fushi on julkistanut Sustainability Lab -hankkeen, joka on ensimmäinen laatuaan saaristossa. Se on ympäristökasvatuksen keskus, joka muuntaa muovijätteen matkamuistoiksi ja erilaisiksi käyttötavaroiksi sekä kouluttaa paikallisia yhteisöjä.

Asiantuntijat sanovat, että vuoteen 2050 mennessä meressä on enemmän muovia kuin kalaa. Laboratorio pyrkii kierrättämään kaikki lomakeskuksen ja ympäröivien yhteisöjen tuottaman muovijätteen, ja se tekee merestä peräisin olevasta jätteestä muun muassa matkamuistoja.

Kun muovi on kerätty rannalta, riutalta ja merestä, se lajitellaan lasin ja alumiinin ohella, minkä jälkeen koneet silppuavat, sulattavat, muokkaavat ja puristavat sitä erilaisiksi tuotteiksi. Muovi on käytetty uudelleen ja siitä on tehty muun muassa erilaisia matkamuistoja, kuten kilpikonnien, mantojen ja haiden muotoisia matkalaukkutageja.

Keskuksessa on tähän mennessä käsitelty yli 725 kiloa muovia ja kierrätetystä muovista on valmistettu ainutlaatuisia huonekaluja sekä hyödyllisiä tarvikkeita paikallisille kouluille, kuten viivoittimia, pöytiä ja koukkuja. Heikkolaatuisesta muovista, lasista ja hiekasta on puolestaan valmistettu rakennustiiliä.

 

Lähde: TTRWeekly

Jaa artikkeli:

Tilaa uutiskirjeemme

Liittymällä Ikkunapaikan postituslistalle, saat uutiskirjeen lehtien ilmestymisen välillä, noin 8 kertaa vuodessa.

Haluatko kirjautua ulos?
X