Malediiveille rakennetaan kelluva kaupunki

NASA:n ja Yhdysvaltain geologisen tutkimuslaitoksen raporttien mukaan lähes 80 prosenttia Malediiveista voi muuttua asuinkelvottomiksi merenpinnan nousun vuoksi vuoteen 2050 mennessä.
Malediivien hallitus on yhdessä hollantilaisen rakennuttaja Dutch Docklands suunnitellut Malediivien pääkaupungin Malen lähelle kelluvan kaupungin, missä olisi tuhansia kelluvia asuntoja, jotka on sijoitettu 200 hehtaarin kokoiseen laguuniin. Kelluvaan kaupunkiin rakennetaan myös hotelleja, ravintoloita, putiikkeja ja maailmanluokan venesatama.
Kaupungin värikkäiden talojen esikuvina toimivat saarivaltiolle tyypilliset asuintalot.

 

 

Itse kaupunki kelluu veden päällä, ja laguunin ympärillä olevat saarten toimivat aallonmurtajina. Kaupungin asunnot ovat matalia rakennuksia, jotka on sijoitettu palmujen reunustamien katujen varrelle. Siltojen, kanavien ja laitureiden verkoston ansiosta kaikkialle pääsee kävellen tai pyörällä. Kaupungissa on myös monia hiekkarantoja, jotka samalla vakauttavat ja suojaavat laguunin keskeisiä rakenteita. Laguunin reunojen saarilla sijatsevat hotellit, ravintolat ja kaupat. Uuteen kaupunkiin rakennetaan myös sairaala, koulu ja hallintorakennuksia.

 

 

Yksittäisten asuntojen, joiden koot alkavat 300 neliöstä, ennakoidaan maksavan 250 000 dollarista ylöspäin.

Malediivien hallitus suunnitelee, että asuntoja myytäisiin myös ulkommalaisille, jotka saisivat asunnon ostettuaan oleskeluluvan Malediiveille.

Malediivien entinen presidentti Mohamed Nasheed on sanonut, että ”tämä Malediivien kelluva kaupunki ei vaadi maa-alueita, joten sen vaikutus koralliriuttoihin on minimaalinen”. Hänen mukaansa kaupunki ei ehkä pysty pysäyttämään aaltoja, mutta se voi ”nousta niiden mukana”.

 

Suunnittelmat ovat jo loppusuoralla, ja Malediivit aikoo aloittaa kelluvan kaupungin rakentamisen jo tänä vuonna. Dutch Docklandsin mukaan sen odotetaan valmistuvan vaiheittain seuraavan vuosikymmenen aikana.

”Tästä tulee hämmästyttävä paikka, jossa paikalliset ja ulkomaalaiset voivat ostaa unelmiensa kiinteistön kohtuuhintaan”, sanoo Dutch Docklandsin toimitusjohtaja Paul van de Camp.

 

 

Lähde: RobbReport

Jaa artikkeli:

Tilaa uutiskirjeemme

Liittymällä Ikkunapaikan postituslistalle, saat uutiskirjeen lehtien ilmestymisen välillä, noin 8 kertaa vuodessa.

Haluatko kirjautua ulos?
X