Malediiveista tuli koronavuoden hittikohde

Malediivit avasi ovensa turisteille jo viime vuoden heinäkuussa ja siitä tuli heti suosittu lomakohde. Kevään aikana valtaosa turismin parissa työskentelevistä on rokotettu ja elämä Malediiveilla on palaamassa omaan paratiisimoodiinsa. Saarten suosio näyttää jatkuvan myös tulevana syksynä, ja monet resortit varoittelevat jo huoneiden saatavuudesta.

Hurawalhissa on ainutlaatuinen underwater-ravintola.

Malediivit on monelle ”kerran elämässä” –unelmakohde, eikä ihme. Kun täydellinen loma on sitä, että ei voi tehdä oikein mitään muuta kun loikoilla aurinkotuolissa, käydä välillä lämpimässä, kristallinkirkkaassa meressä ihastelemassa kalojen värikirjoa ja syödä pitkiä kiireettömiä lounaita ja illallisia, niin Malediiveilla loma ei voi mennä ihan pieleen.
”Voisi sano, että olen Malediivit-friikki”, sanoo Lena Skogström, jonka omistama One Of You –yritys edustaa tällä hetkellä Crown & Champa Resortseja. Lenaa voisi kutsua asiantuntijaksi; ”En tiedä kehtaanko edes sanoa, mutta ole käynyt siellä 66 kertaa. Ensimmäisen kerran jo vuonna 1976, kun olin Club 33-matkatoimiston kohdeoppaana.”

 

 

Herra Malediivit

Lena kertoo, miten hän jo ensimmäisenä vuotenaan tapasi paikallisen nuoren miehen Afeefin, joka työskenteli eri tehtävissä Malediivien Universal Resortsissa. Nuori mies oppi hospitality bisneksen ja hotellijohtamisen taidot ja perusti veljensä kanssa vuosia myöhemmin hotellibisneksen.
Nyt herra Hussain Afeef veljineen omistaa Crown & Champa Resorts & Spat kymmenellä eri saarella. Vaurastuttuaan hotellibisneksellä he perustivat myös sairaalan ja operoivat lentokenttiä sekä hotellia saaren pääkaupungissa Malessa.

Innahura Maldives Resortissa on tekemistä koko porukalle.

Yksin, kaksin tai porukalla

Crown & Champan hotellivalikoimasta löytyy vaihtoehtoja perheille, porukoille, pariskunnille ja yksin matkustavillekin.
Innahura Maldives Resort on edullinen vaihtoehto aktiivisille lomailijoille. Täällä Beach Bungalowin saa esimerkiksi marraskuussa parilla sadalla eurolla yö.

Kudadoon over water bungalowissa on tilaa.

Toinen ääripää on eksklusiivinen, vain 15:n over water villan Kudadoo. Täällä ihan kaikki sisältyy hintaan ja yöstä saakin maksaa 4-5 000 euroa yöltä.

Kuredun erikoisuus on pieni par-3 -kenttä.

Siltä väliltä löytyy monia vaihtoehtoja. Pohjoismaalaisten suosiossa on keskihintainen Kuredu, missä yöhinnat alkavat 400 eurosta. Kuredun erikoisuus on oma pieni par3-golfkenttä.

Hurawalhi Beach Pool Villa.

Luksusluokan vaihtoehto pohjoismaalaiseen makuun on Lenan mukaan Hurawalhi. Täällä yöhinnat alkavat 800 eurosta. Saaren erikoisuus on merenalainen ravintola.

 

Vastuullista luksusta

Kun kaikki pitää tuoda saarille, on vastuullisuus ja luonnon suojeleminen suuressa arvossa. Crown & Champassa otetaan vastuuta ympäristöstä ja minimoidaan päästöt.
Kudadoon ultra-luksus resort on rakennettu ainoastaan luonnonmateriaaleista ja koko saari saa sähkönsä aurinkopaneeleista.
Aurinkopaneelit tuottavat sähköä myös ketjun muissa resorteissa ja muun muassa Veligandu resortissa suodatetaan juomavesi merivedestä.
Kaikissa resorteissa muovi on täysin kielletty ja mm. muovipulloista on siirrytty uudelleen täytettäviin lasipulloihin.
Myös saaria ympäröivästä merestä pidetään huolta ja ketju on mukana erilaisissa merten suojeluohjelmissa.
”Resorteissa pyritään kasvattamaan muun muassa kaikki keittiökasvit sekä osa hedelmistä itse. Kala ostetaan mahdollisuuksien mukaan paikallisilta kalastajilta ja muutenkin tuetaan paikallisia yhteisöjä erilaisin tempauksin”, kertoo Lena Skogström.

Kagi Maldives Lagoon Pool Villas.

Kagi Maldives on silkkaa hyvää oloa. Siellä kaikki keskittyy harmoniaan ja hyvään oloon.

Tärkeä osa lomaa on hyvä ruoka. Komandoo Island Resortin ravintolassa on tunnelmaa.

 

Meeru Maldives on tunnin moottorivenematkan päässä lentokentältä.

Lisätietoa hotelleista osoitteesta crownandchamparesorts.com

Jaa artikkeli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Tilaa uutiskirjeemme

Liittymällä Ikkunapaikan postituslistalle, saat uutiskirjeen lehtien ilmestymisen välillä, noin 8 kertaa vuodessa.

Haluatko kirjautua ulos?
X