Hyppää sisältöön
Santalahti, Villa Aava
· Ikkunapaikka

Matkaile vastuullisesti Itärannikolla

Kotkan, Haminan ja Loviisan seudun tavoite on nousta vastuullisen matkailun kärkikohteeksi.

Yhteistyössä: Visit Kotka-Hamina

Visit Kotka-Hamina kannustaa, tukee ja kouluttaa alueen matkailutoimijoita kehittämään toimintaansa vastuullisemmaksi. Tavoitteena on, että matkailijat voisivat nauttia upeasta seudusta ja sen tarjoamista mieleenpainuvista kokous- ja tapahtumamahdollisuuksista vielä vuosienkin päästä. 

Matkailun kehittämisen organisaatio on käynnistänyt projekteja kestävän kehityksen tukemiseksi ja opastanut paikallisia yrityksiä matkailualan sertifikaattihakemusten teossa. Tavoitteena on, että yli 50 % alueen yrityksistä on tulevaisuudessa saavuttanut matkailun vastuullisuussertifikaatin.

Muun muassa seuraavilla seudun elämyksellisillä matkakohteilla on vastuullisuussertifikaatti.

Santalahti Resort, luksusluokan kokous- ja majoitustilat

Santalahti Resort on viiden tähden majoittaja Kotkassa. Tarjolla on korkeatasoinen, esimerkiksi johtoryhmän kokouksiin sopiva, 10 makuuhuoneen Villa Aava, tyylikkäitä huoneistoja, mökkejä sekä tentsile-majoitusta.

Santalahdessa voi nauttia lyömättömästä aamusauna & -uinti -yhdistelmästä, herkullisesta ruuasta Bistro Santalahdessa ja aktiviteeteista esimerkiksi Minigolf Parkissa tai Beach Volley -kentillä. Santalahdessa voi järjestää juhlia ja kokouksia, huippukokkien loihtimalla cateringilla, räätälöidyillä meriretkillä sekä vaikka leppoisilla löylyillä savusaunassa.

Santalahti Resort on tehnyt pitkäjänteistä työtä kestävyyden eteen. Kohteessa huomioidaan niin ekologinen, sosiaalinen kuin taloudellinenkin vastuu, jotta upea luontokohde jäisi myös tulevien sukupolvien nautittavaksi.

Rakin Kotka
Vanhanajan saaristokylä on tunnelmallinen paikka yritystilaisuuksille.

Rakin Kotka, unohtumaton saarielämys

Vimpa Islands tarjoaa korkeatasoista palvelua luonnonkauniissa ympäristössä Rakin Kotkan yksityissaarella. Ekologinen luonnonsaari tarjoaa upeat puitteet erityisesti yritystilaisuuksiin, sillä saari on kokonaan Vimpan vieraiden käytössä. Saarella on muun muassa useita kokoustiloja, savusauna ja palju merimaisemin.

Rakinkotkan saari tarjoaa ainutlaatuiset puitteet jopa 60 hengen virkistyspäiville. Saarelle on rakennettu vanhan ajan saaristokylä. Mökin vuokraukseen sisältyy merimatkat, rantasaunan käyttö sekä soutuveneellä soutelu. Osallistua voi myös kalastusretkille, veneretkille, luonto- ja teemamatkoille.

Kaikki tarvittava energia tulee saaren omista aurinko- ja tuulivoimaloista ja pääosa saarella tarjoiltavien aterioiden raaka-aineista on peräisin saaren omista metsistä, kasvimailta sekä läheisiltä merialueilta.

Maretarium, Kotka
Kotkan Maretarium tarjoaa monipuolisia kokoustiloja erilaisiin tarpeisiin.

Maretarium

Maretarium on suomalaisten kalojen luonnonmukainen akvaario Kotkan Sapokassa. Maretarium tarjoaa yritystilaisuuksiin elämyksellisen kokoustilan. Meriteatterin voi varata 50 henkilölle, luokkahuoneen 20 henkilölle.

Akvaariossa on yli 60 erilaista lajia. Kaikki Maretariumin altaissa käytettävä vesi otetaan Suomenlahdesta. Kotkan edustalla veden suolapitoisuus on niin alhainen, että murtovesilajien lisäksi siinä menestyvät myös järvien ja jokien kalalajit. 

Akvaariokierroksen ohessa voi tutustua luontokuvanäyttelyyn, katsella luontofilmejä, puuhailla luontokoulussa ja lounastaa kahvilassa. Toisinaan Itämerialtaassa voi nähdä sukeltajan ruokkimassa kaloja.

Maretariumille on myönnetty WWF:n Panda-palkinto työstä suomalaisen vesiluonnon puolesta.

Myös nämä Etelä-Kymenlaaksossa toimivat matkailuyritykset ovat saaneet vastuullisuussertifikaatin:

Merikeskus Vellamo, Kotka
Seurahuone, Kotka 
Aholafarm, Hamina 
Seikkailuviikari, Virolahti 
Sunilan Kantola, Kotka 
Villa Jaakkola, Hamina 
Erämys Keisarinkosket, Kotka 
Kristina 
Kaunissaaren Maja 
Kymenmatkat 
AC Kryp In

Yhteistyössä: Visit Kotka-Hamina

Ikkunapaikka
Ikkunapaikka

Uutisvinkit ja palaute Ikkunapaikan toimitukselle: mail@ikkunapaikka.fi.