Hyppää sisältöön
· Leena

Matkalla Hongkongiin?

Hongkongin naapurissa Macaossa vietetään joulukuussa Macao Light  –festivaalia. Tänä vuonna sen teemana on aika.

Hongkongista on Macaoon noin tunnin bussi- tai lauttamatka.

Macaossa on luvassa gastronomian, arkkitehtuurin, kulttuurin ja luovuuden juhlaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tapahtuma kuvastaa Macaolle tunnusomaista läntisten ja itäisten kulttuurien liittoa, joka on seurausta yli 400 vuotta kestäneestä portugalilaisvallasta.

Festivaali nostaa esiin paikallisten nostalgisia tarinoita ja lapsuusmuistoja, ja vie siten osallistujat valoisalle ja värikkäälle aikamatkalle.

Osallistujat pääsevät ihailemaan varta vasten luotuja valoesityksiä täällä Unescon maailmanperintökohteena tunnetun kaupungin historiallisessa keskustassa.

Valofestivaali jakautuu kolmeen teemareittiin ja 11 kohteeseen, joten kävijät voivat samalla tutustua eri kaupunginosiin sekä historiallisiin rakennuksiin ja nähtävyyksiin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tämän vuoden uutuutena ovat yöruokamarkkinat. Ne pidetään Pak Tain temppelin edustalla olevalla torilla, ja tarjolla on paikallisia nimikkoruokia.

Valoshowt esitetään joka ilta klo 19–22.

Macao International Parade.

Joulukuun 16. päivä Macaossa järjestetään vuotuinen Macao International Parade. Silloin paikalliset taiteilijaryhmät esiintyvät tuoden esille Macaon monimuotoista kulttuuria, joka on seurausta monisatavuotisista portugalilaisista ja kiinalaisista vaikutteista.

Macaon omaleimainen yhdistelmä Aasiaa ja länttä ilmenee ympäri vuoden kaupungin ruokakulttuurissa, taiteessa ja arkkitehtuurissa sekä historiallisissa rakennuksissa ja nähtävyyksissä. Esimerkiksi kaupungin katoliset kirkot ja pastellinväliset portugalilaiset talot sijaitsevat monin paikoin rinnakkain kiinalaisten temppelien ja puutarhojen kanssa.

 

Lähde: Macao Government Tourism Office

 

Leena