Meri-Lapissa kehitetään teollisuusmatkailua Lapin AMK:n johdolla

Perämeren pohjukan teollinen historia ja alueen matkailullinen merkitys osana Lappia ovat lähtökohtina Lapin ammattikorkeakoulun johtamalla Teollisuusmatkailun konseptointihankkeella. Hankkeeseen osallistuu Lapin AKM:n lisäksi Lapin yliopisto, Digipolis Oy ja Kemin kaupunki. Hanke toteutetaan pääosin Lapin liiton myöntämän EAKR-rahoituksen turvin.

Lapin matkailua halutaan kaiken kaikkiaan monipuolistaa. Teollisuusmatkailun näkökulman mukaan ottaminen matkailubisnekseen laajentaa Meri-Lapin alueen kokonaistaloutta ja tuo uutta sisältöä ympärivuotiseen matkailubrändiin.

Hankkeessa tuotetaan Meri-Lapin alueelle teollisuusmatkailun konsepteja yhdessä alueen matkailuyritysten, teollisuuden ja sidosryhmien kanssa. Tuloksena yritykset saavat työkaluja oman liiketoimintansa kehittämiseen.

Hankkeen ensimmäinen työpaja järjestettiin Kemissä ja siihen osallistui mm. paikallisia matkailuyrittäjiä ja edustajia alueen historiallisista museoista, perinne- ja matkailuyhdistyksistä ja kehitysyhtiöistä. Työpajassa määriteltiin alueen teollisuuden toimintaympäristöt, teollisuusosaamisen nykytila ja tulevaisuuden painopisteet sekä kartoitettiin teollisuusmatkailussa kehitettäviä teemoja. Vahvimpina teemoina nousivat esille kulttuuriperintö, kiertotalous ja elintarviketeollisuus.

Lähde: Lapin AMK

Jaa artikkeli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Tilaa uutiskirjeemme

Liittymällä Ikkunapaikan postituslistalle, saat uutiskirjeen lehtien ilmestymisen välillä, noin 8 kertaa vuodessa.

Haluatko kirjautua ulos?
X