Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

MICE Granada esitteli Andalusian kaupunkien valtavat mahdollisuudet

Granadan kaupunki on kompakti yliopistokaupunki täynnä historiaa. Se tarjoaa paikkoja kongresseille aina moderneista saleista historiallisiin palatseihin. Hotellien määrä on suuri ja aktiviteetteja lähistöllä riittää laskettelusta sukeltamiseen. Ryhmälleen voi järjestää yksityisen illallisen 1500-luvun luostarissa tai lentää kuumailmapallolla Guadixin ”badlandsien” yli.

Andalusian miellyttävä ilmasto tarjoaa upeat puitteet yrityksille kokous- tai kannustematkoja varsinkin kuumimman kesäkauden ulkopuolella. Kongressimatkailijalle Granadasta löytyy niin moderni Congress Palace kongressikeskus kuin historian havinaa ja upeita maisemia tarjoileva Carmen de los Mártires-rakennus Alhambran palatsin vieressä.

Hotel Barceló Carmenin katolta löytyy sekä uima-allas että B-Heaven baari. Näkymät Nasridin kaupunkiin ovat henkeäsalpaavat ja hotellista pääsee kävellen Granadan ydinkeskustaan. Vastapäätä hotellia sijaitsee erittäin hyvin varusteltu ostoskeskus El Corte Inglés. Sijainti on ihanteellinen erilaisten tapahtumien järjestämiseen ja hotellista löytyy seitsemän monitoimihuonetta, joihin mahtuu jopa 200 henkeä kerralla.

Granadan kaupungin yksi parhaimmalla sijainnilla olevista ja Hotel Barceló Carmen, jonka katolta löytyy uima-allas sekä B-Heaven baari. Näkymät Nasridin kaupunkiin ovat henkeäsalpaavat ja hotellista pääsee kävellen Granadan tärkeimpiin kohteisiin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Alhambran palatsi Granadassa on maailmanperintökohde, jonka rakentaminen alkoi 1300-luvulla.

 

Historiallisesta Alhambrasta kuumailmapallolentoon

Granadan hallitsevimpia elementtejä on kukkulalla sijaitseva Alhambran palatsi, joka kuuluu UNESCOn maailmanperintökohteisiin. Se on maailman ainoa säilynyt muslimipalatsi, jonka rakentamisen Nasridien dynastia aloitti 1300-luvulla. Kaikkialla Granadassa näkyvät arabivaikutteet saavuttavat huippunsa Alhambran palatsin seinillä ja katoissa. Vierailu on varattava etukäteen ja mukaan on varattava passi.

Andalusian alue on täynnä historiaa ja yksi vaikuttavimpia näkyjä on Granadan La Cartujan luostari. 1500-luvulla rakennettu luostari on silmiä häikäisevän kaunis sisältä. Paikan päällä voi järjestää ryhmälleen illallisen gospelkuoron lauluesityksen lomassa. Kokemus on sykähdyttävän ainutlaatuinen. Illallisia saa järjestettyä esimerkiksi tapahtumajärjestäjä Grupo Mamunian kautta. Granada on kuuluisa erilaisista (ja jopa erikoisista) tapaksistaan, joita myös voi valita illalliselle. Miltä kuulostaisi popcornia ja guacamolea sisältävä tapas?

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Govento Sur-yritys lennättää kuumailmapallolla useassa Andalusian kohteessa. Guadixin Badlands on vaikuttava näky ylhäältä päin.

Jos haluaa tarjota ryhmälleen jotain ainutlaatuista, on auringonnousussa lähtevä kuumailmapallolento kokemus, joka ei koskaan unohdu. Granadasta tunnin ajomatkan päässä sijaitsee Guadixin ”badlands”. Kuumailmapalloja koreineen on eri kokoisia, eikä jylhän vuoriston yllä lentäminen unohdu ikinä. Jossain alhaalla loikkii kauris ja aamuaurinko alkaa lämmittää selkää. Glovento Sur-yritys lennättää vuoriston yli kymmenien vuosien kokemuksella. Lennon aikana koettua hiljaisuutta sekä rauhaa on vaikeaa sanoin kuvailla.

Maankamarallakin voi ihailla jylhiä maisemia, sillä Gorafen autiomaassa voi seikkailla niin pyörillä kuin esimerkiksi jeeppien kyydissäkin. Jupiterin tai galaksien syntymisen katselu illan pimeydessä keskellä autiomaata on sekin mieleenpainuva elämys, jonka voi kokea Los Coloraos Astrotourism Centressa. Keskus sijaitsee 900 metrin korkeudessa autiomaan sydämessä ja tarjoaa täten saasteista vapaan paikan tarkkailla tähtiä teleskooppien ja muun tekniikan avulla.

Almuñécarin rannoilla säilyy lämpö ympäri vuoden. Parin tunnin matkan päässä vuorilla aukeavat Sierra Nevadan laskettelumahdollisuudet.

Costa Tropicalin ympärivuotiset mahdollisuudet

Harvassa kohteessa pystyy parin tunnin matkustamisella pääsemään niin laskettelemaan kuin sukeltamaan, mikä tekee Granadasta lyömättömän kohteen aktiivisille kannustinmatkoille. Costa Tropical eli Granadan maakunnassa sijaitseva Välimeren rannikko pitää monia helmiä sisällään. Sierra Nevadan rinteet tarjoavat laskettelijalle hyvät mahdollisuudet ja illallista voi saapua nauttimaan Almuñécarin rannoille. Subtrooppisen ilmaston ansiosta rantakaupungissa säilyy miellyttävä lämpötila ympäri vuoden. Almuñécarin kukkulalla oleva risti valaistaan iltaisin ja kaukaisuudessa siintää Afrikan rannikko.

Costa Tropicalin ilmasto on suotuisa hedelmien kypsymiselle. Limekaviaari on kallein hedelmä, joka kasvaa San Ramón hedelmäfarmilla.

 

Ilmaston ansiosta myös erilaiset hedelmät kukoistavat Costa Tropicalissa. San Ramón hedelmäfarmilla vieraillessa leuat loksahtavat – vieri vieressä kasvaa erilaisia puita, joista kerätään talteen niin avokadoja, mangoja, papaijaa kuin esimerkiksi farmin kalleinta hedelmää, limekaviaaria. Kaviaarin näköinen kirpeä tuttavuus on ehdottomasti maistamisen arvoinen. Hedelmätarhakierrokselta voi matkaansa jatkaa esimerkiksi Ron Monteron rommitislaamoon, jossa tiedossa on erittäin asiantunteva opastus. Apua järjestelyihin saa turisti-infosta.

Majoitus- sekä kokousmahdollisuuksia tarjoaa Almuñécarissa rannalla sijaitseva Impressive Playa Granadassa, joka palvelee niin kylpylästä kuin golfista nauttivia.

Granadan maakunnassa Benalúassa sijaitseva luolahotelli Cuevas La Granja tarjoaa majoitusta luonnonrauhassa. Paikassa voi järjestää tilaisuuksia ja kävelyetäisyydellä on esimerkiksi Pago de Almareasin viinitila. Huoneistoista löytyy myös keittiö. Hotelliin ajaa Granadan keskustasta alle tunnin ja läheisestä Guadixin kylästä kymmenen minuuttia.

 

Andalusia tarjoaa monenlaisia kokousmahdollisuuksia sekä elämysmahdollisuuksia. Granadasta kannattaa jatkaa matkaa myös UNESCON maailmaperintökaupunkeihin Úbedaan sekä Baezaan. Niillä on tarjottavanaan oliiviöljymaistelua, historiallisia kohteita yliopistoista kirkkoihin sekä viiden tähden hotelleja, kuten Palacio de Úbeda on. Luolamainen hotelli Cuevas la Granja viinitiloineen on sekin elämys ja luolan sisällä olevaan Pago de Almaraesin viinitilaan pääsee myös tutustumaan.

Andalusia on valtava määrä historiaa, upeita aktiviteetteja sekä kokoustiloja ja hotelleja. Suhteellisen pieneltä alueelta löytyy jokaiselle jotakin ja yllätyksiä löytyy jokaisen nurkan takaa.

 

Katja Lehtinen
Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.