Milleaanit suosivat kaupunkilomia

Milleniaalit matkoilla -tutkimus perehtyy 18–34-vuotiaiden suomalaisten, tanskalaisten, norjalaisten sekä ruotsalaisten matkustustapoihin.

Keskimäärin 42 % pohjoismaalaisista milleniaaleista matkustaa mieluiten kumppaninsa kanssa – lukuun ottamatta Norjaa, jossa vain kolmasosa (37 %) haluaa matkustaa paremman puoliskonsa kanssa.

Joka kymmenes (13 %) suomalainen milleniaali matkustaa yleensä vanhempiensa kanssa, ja Pohjoismaiden keskiarvo tälle on 18 % (Tanskassa jopa 21 %).

Kysely osoitti, että vaikka 63 % suomalaisista matkailijoista asettaa itselleen lomabudjetin, lähes puolet (42 %) heistä myöntää laskevansa väärin ja ylittävänsä budjettinsa. Yleisesti Pohjoismaissa vastaavat luvut ovat 61 % ja 52 %.

67 % vastaajista myöntää, että matkailu on nykyään aiempaa helpompaa, ja kolmasosa (33 %) pohjoismaalaisista milleniaalimatkustajista suosii 7–10 päivän lomia (norjalaiset etunenässä, 41 %).

Suomalaiset milleniaalit eivät ole yhtä hulluina pitkiin lomiin (27 %), vaan suosivat lyhyempiä, 3 päivän lomamatkoja (25 %).

Pohjoismaalaiset milleniaalit pitävät lomaa hyvänä tilaisuutena digipaastolle ja tauolle digitaalisesta maailmasta. Yli puolet (54 %) kertoo, että sosiaalisen median päivittäminen lomalla ei ole tärkeää, ja 18 prosenttia ei päivitä somekanaviaan matkalla lainkaan. Sama pätee yleisemmin puhelimen käyttöön: 66 % vastaajista kertoo käyttävänsä puhelintaan vähemmän kuin tavallisesti.

Suomalaisten keskuudessa suosituimmat lomatyypit ovat kaupunkiloma (34 %), rantaloma (21 %) ja seikkailumatka (13 %). Suosituimpiin matkakohteisiin lukeutuu New York (28 %), Tokio (19 %) ja Lontoo (19 %).

Tutkimus toteutettiin Hotels.comin tilauksesta ja sen suoritti lokakuussa YouGov.
Tutkimukseen osallistui 4 000 pohjoismaalaista nuorta aikuista, 1 000 kustakin maasta.

Lähde: Hotels.com

Jaa artikkeli:

Tilaa uutiskirjeemme

Liittymällä Ikkunapaikan postituslistalle, saat uutiskirjeen lehtien ilmestymisen välillä, noin 8 kertaa vuodessa.

Haluatko kirjautua ulos?
X