Hyppää sisältöön
Mikkelin saunaravintolan havainnekuva
· Ikkunapaikka

Mittava matkailuinvestointi Mikkeliin

Kaksi saunaa, loungebaarin ja kattoterassin käsittävän saunaravintolan rakentaminen Mikkelinpuistoon alkaa tänä kesänä. Investoinnin kokonaiskustannus on noin 2,7 miljoonaa euroa.

Osuuskauppa Suur-Savo rakentaa Mikkelipuistoon Pursialanlahdelle kelluvan saunaravintolan. Kokonaisuus käsittää kaksi saunaa, loungebaarin sekä kesäisin kattoterassin. Talvisin on mahdollisuus avantouintiin. Saunaravintolan rakentaminen alkaa kesän aikana ja tavoitteena on avata se yleisölle loppuvuodesta 2024.

Ympärivuotinen saunaravintola

Saunaravintolan rakentaminen on osa Mikkelipuiston alueellista matkailun kehittämistä ja merkittävä investointi Etelä-Savon alueelle. Sen työllisyysvaikutus on noin 46 henkilötyövuotta.

“Tällä mittavalla hankkeella haluamme olla mukana kehittämässä Etelä-Savon alueen ympärivuotista matkailua. Täällä Saimaan rannalla saunomiskulttuuri on oleellinen osa ihmisten ajanviettoa ja yleinen sauna on ollut toiveissa Mikkeliin jo useamman vuoden ajan”, perustelee investointia Osuuskauppa Suur-Savon matkailu- ja ravitsemiskaupan toimialajohtaja Kai Nurmi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Saunaravintola palvelee ympärivuoden ja talvella on mahdollisuus avantouintiin. Saunoja tulee kaksi. Ne ovat niin sanottuja uimapukusaunoja, jolloin esimerkiksi perheet voivat saunoa yhdessä, samassa saunassa. Naisille ja miehille on omat peseytymistilat sekä pukuhuoneet.

Saunat ovat yleisessä käytössä eli niihin voi kuka tahansa ostaa pääsylipun. Tilat ovat varattavissa myös yksityistilaisuuksiin. Kattoterassi palvelee kesäisin ja sinne on vapaa pääsy. Kattoterassilla on tarjolla kesäinen ruokalista, josta löytyy muun muassa salaatteja sekä pientä syötävää.

Rekrytoinnit käynnistyvät syksyllä

Saunaravintolakokonaisuuden rakentaminen aloitetaan osittain jo alkukesästä. Rakentaminen ei vaikuta Mikkelipuiston kesätapahtumiin, ne järjestetään normaalisti. Saunaravintolan aukioloajat ja varauskäytännöt täsmentyvät syksyn aikana, jolloin käynnistyy myös henkilökunnan rekrytointi. Saunaravintolan nimestä tullaan järjestämään nimikilpailu.

Mikkelipuiston saunaravintola on kokoluokassaan Suomen ensimmäinen kelluvana ratkaisuna toteutettava sauna. Kelluva perustus teräsponttooneilla on 510 m², massiivipuinen rakennus 272 m², kattoterassi 145 m² ja loungebaari 115 m².

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lähde ja kuva: Osuuskauppa Suur-Savo

Ikkunapaikka
Ikkunapaikka

Uutisvinkit ja palaute Ikkunapaikan toimitukselle: mail@ikkunapaikka.fi.