Hyppää sisältöön
· Minna Floman

Mysteerimatkat – matkakohde tuntematon

Pandemia-aika opetti matkailijat ketterään lomasuunnitelmien muuttamiseen. Nyt luksusmatkoihin erikoistuneet matkatoimistot myyvät erityisesti seikkailunhaluisille kohdennettuja ”mysteerimatkoja”.

Uniworld Boutique River Cruises on lanseerannut ensimmäiset mysteeriristeilynsä. Lähtöpäivä ja risteilyn pituus on tiedossa mutta kohteesta on tiedossa vain, että risteily toteutetaan jossain päin Eurooppaa. Risteilyä markkinoidaan uudenlaisena, huippuylellisenä kokemuksena, joka on täynnä yllätyksiä niin maissa kuin merelläkin. Matkaa edeltävinä viikkoina risteilyvieras saa matkaan liittyviä vihjeitä ja listan siitä mitä tulee pakata mukaan. Matkareitti paljastetaan matkalla lentokentälle.

Luksusmatkailuun keskittynyt matkasivusto Wonderlust ja luksusmatkailuun painottuvaan neuvontaan erikoistunut Travel Sommelier tarjoavat vielä salaperäisempää konseptia: Magical Mystery Tour. Matkasta ei etukäteen paljasteta muuta kuin matkalle lähtijälle taataan äärimmäistä ylellisyyttä, huippuluokan gastronomiaa ja maagisen mukaansatempaavia kokemuksia. Ennen matkaa asiakas saa kyselylomakkeen, jotta matkareitin ja matkan sisällön voidaan varmistaa olevan linjassa asiakkaan mieltymysten kanssa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Luksusluokan mysteerimatkat ovat hinnakkaita. Matkojen järjestäjät ovat kuitenkin saaneet asiakkailtaan toiveita päästä uudestaan valloittamaan maailmaa ilman tarkkaa tietoa määränpäästä. Kaoottisen pandemiavuoden jälkeen halutaan matkustaa huolettomasti, muta tärkeää on silti voida luottaa korkeatasoisiin matkajärjestelyihin.

Lähde: Travel Weekly

Minna Floman