NBT Summit: Yhdessä kohti huomista_päivä 1

Pohjoismaisten liikematkayhdistysten yhteinen kaksipäiväinen Nordic Business Travel Summit alkoi tiistaina verkossa teemalla” Together Towards Tomorrow”.

Summitin alkajaisiksi kaikkien pohjoismaisten liikematkayhdistysten toiminnanjohtajat tervehtivät lähes viittäsataa seminaariin osallistuvaa kuulijaa. Suomesta mukana tietenkin FBTAn toiminnanjohtaja Sari Viljamaa.

Viljamaa kertoi, että seminaaria oli tehty oikein urakalla. Ensin piti olla face-to-face seminaari, seuraavaksi tehtiin hybridiversiota ja lopulta kolmas versio, eli nyt meneillään oleva verkkoseminaari.

Päivän juontajana toimi Ruotsin SBTA:n toimitusjohtaja Lotten Fowler.

Aamupäivä alkoi kokouspaikan esittelyllä. Lotten Fowler esitteli kuinka paljon ihmisiä ja tekniikkaa tarvitaan myös verkossa tapahtuvan seminaarin järjestämiseen.

Fowler muistutti myös pohjoismaisten yhdistysten yhteisestä verkkosivusta NordicBTA.com.

Avajaissanojen ja esittelyiden jälkeen puheenvuoro oli Amadeuksella, joka on yksi tilaisuuden sponsoreista. Janne Aarniovuori ilmestyi kuvaruutuun urheilullisesti treenikamppeissa, hikinauha päässä ja kuminauhaa venytellen. Amadeuksen puheenvuoron otsikko oli ”Moving together towards tomorrow”, ja kuulijat todellakin laitettiin liikkumaan. Sen sijaan, että olisimme saaneet kuulla tiukkaa asiaa, ruutuun ilmestyikin liikunnanohjaaja.
Amadeus oli tuttuun tapaansa keksinyt loistavan idean ja lähettänyt kaikille osallistujille etukäteen Amadeus-kuminauhoja, joita apuna käyttäen saatiin aamupäivän venyttelyt hoidettua.

Päivän keynote-puhujana oli Ashkan Fardost, joka puhui digitalisaation muutoksesta ja merkityksestä. Hän muistutti muun muassa internetin tuomista mahdollisuuksista koota omia ”heimoja”, joiden kautta oma viesti kulkee tehokkaasti eteenpäin edelleen heimon omille kontakteille. Näin sanoman saa suuremmalle yleisölle ilman omia suoria kontakteja.

Tapahtumien järjestäminen on vuoden aikana muuttunut. Vielä vuosi sitten virtuaalikokousten tekniikan kanssa oli ongelmia; kamerat unohtuivat laittaa päälle ja ääni oli päällä vaikkei pitänyt.
Nyt kokoustekniikka on suurilta osin jo tuttua ja olemmekin tottuneet viettämään aikaa webinareissa ja virtuaalitapahtumissa.
Tulevaisuudessa yhä useammassa yrityksessä mietitään lähetetäänkö työntekijöitä henkilökohtaisesti tapahtumiin tai kokouksiin. Mietitään myös millaisia tapahtumia yritys itse järjestää.
Virtuaalitapahtumaan tulee yleensä enemmän ihmisiä, jolloin kustannukset per osallistuja ovat pienemmät. Mutta on myös otettava huomioon, että kohtaaminen face-to-face on usein tuloksellisempaa kuin verkossa.
Nyt mietitään entistä tarkemmin mikä on oikea foorumi.

Päivän lopuksi puhuttiin matkustuksen kestävästä kehityksestä sekä hiilidioksidipäästöistä. Compensate, Unlocked Data ja Thrust Garbon –yritykset kertoivat omista luovista ratkaisuistaan laskea muun muassa matkustuksesta aiheutuvat hiilidioksidipäästöt.  Unlocked Data kertoi, että heillä on jo väline millä laskea esimerkiksi paljonko hiilidioksidia tuottaa eri lentokonetyypit jollakin tietyllä matkalla. Laskuri laskee päästöt jopa koneen load factoryn mukaan.

Lotten Fowlerin tavoin myös puhujat olivat havainneet, että koronavuoden aikana on kiinnitetty eri tavalla huomiota luonnonsuojeluun, kierrätykseen ja moniin kestävän ideologian asioihin.

Päivän aikana osallistujilla oli aikaa tavata verkossa kahvitauoilla myös keskenään sekä tehdä kahdenkeskisiä tapaamisia mukana olijoiden kanssa.

Vanhaan tapaan puhujat saivat lahjoittaa puhujapalkkioitaan hyväntekeväisyyteen. Vaihtoehtoisiksi oli valittu kolme tahoa:  Baltic Sea Action Group, ruotsalainen lasten hyväntekeväisyysjärjestö New Hope sekä Plastic Change järjestö. Tämän päivän puhujien lahjoituksia ohjautui kahteen ensimmäiseen.

 

Nordic Business Travel Summitin toinen päivä on keskiviikkona 24.3. Silloin estradille nousee muun muassa Alexander Stubb.

 

Jaa artikkeli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Tilaa uutiskirjeemme

Liittymällä Ikkunapaikan postituslistalle, saat uutiskirjeen lehtien ilmestymisen välillä, noin 8 kertaa vuodessa.

Haluatko kirjautua ulos?
X