NBT Summit: Yhdessä kohti huomista_päivä 2

Pohjoismaisten liikematkayhdistysten yhteinen kaksipäiväinen Nordic Business Travel Summit järjestettiin tiistaina ja keskiviikkona verkossa teemalla” Together Towards Tomorrow”.

Päivän aloitti paneelikeskustelu: Return to the skies.
Lentoyhtiöiden alkuvuosi on jatkunut synkeänä ja kaikki toivovat matkustuksen pikaista elpymistä. Mahdollisesta yhteisestä koronapassista ja yhtenäisistä matkustusrajoituksista toivotaan myös päästävän sopimukseen.

 

 

Keskiviikon pääpuhuja oli Alexander Stubb. Hänen teemansa oli ”Trying to make sense of the new world (dis)order”.

Elämä pandemian jälkeen tulee muuttumaan, mutta maailma ja matkailu ovat selvinneet muustakin. Muistamme vielä hyvin 9/11-tapahtumat, vuoden 2008 finanssikriisin ja nyt meitä koettelee Covid-19.

Stubb muistutti, että meidän ei pidä verrata asioita entiseen, ei pidä dramatisoida nykyisyyttä eikä aliarvioida tulevaisuutta.

”Elämme jatkuvassa häiriötilassa, mutta optimistina uskon, että selviämme tästäkin.” Matkailua on vuosikymmenten aikana ehkäpä eniten muuttanut digitalisaatio. Nyt sitä muuttaa puolestaan pandemia. Stubb veikkaa, että etenkin liikematkustus tulee muuttumaan pandemian jälkeen. Tulevaisuudessa mietitään yhä tarkemmin sitä, onko matkaan riittävän painava syy.

Matkailualan ammattilaisille Stubb muistutti, että vaikka yhä useampi matkustaja hoitaa nykyisin matkansa varauksen verkossa, on kuitenkin yksi syy, miksi ihmiset tulevat jatkossakin varaamaan osan matkoistaan matkailualan ammattilaiselta. ”Se on empaattisuus. Sitä ei verkosta saa.”

Stubbin mukaan menestyäksemme meidän tulee muistaa herkeämättä pitää silmämme auki, ja pyrkiä näkemään, mitkä ovat seuraavat megatrendit ja mitä ihmiset haluavat. ”Asioiden muistaminen ei ole niinkään tärkeätä kuin oppia analysoimaan kaikkea sitä, mitä ympärillämme näemme ja mitä se tarkoittaa. Tärkeää on oppia analysoimaan”, Stubb sanoo.

Stubb, joka toimii nyt Italian Firenzessä sijaitsevan EU-yliopiston Transnational-yksikön johtajana ja professorina kertoo, että häneltä kysytään usein kuinka päästä tämän vaikean ajan ylitse.

”On tärkeää säilyttää ja kohentaa mielen ja kehon tasapainoa. Nyt jos koska on tärkeää katsoa mitä syö ja liikkua paljon. Se auttaa läpi tämän vaikean ajan.”

 

 

Iltapäivän toisesta puheenvuorosta vastasi Festive Roadin Caroline Strachan. Hän nosti omassa osuudessaan esiin Travel Managereiden tulevaisuuden haasteet. ”Monessa yrityksessä mietitään nyt mikä on tarpeellinen määrä matkustusta. Palataanko siihen mitä oli vuonna 2019 vai oliko se liikaa. Mutta voisi myös kysyä oliko se liian vähän. ”
Strachanin mukaan matkustusta ei suinkaan pitäisi miettiä kustannuksena vaan investointina. Olemme vuoden aikana oppineet, että henkilökohtainen tapaaminen on arvossaan.

Strachan muistuttaa myös, että mikäli yritys ei vielä ole tehnyt kestävän matkailun strategiaansa, nyt on viimeinen hetki tehdä se. Yritysten pitäisi tehdä ohjeet, joita pitää pystyä myös noudattamaan.

 

Päivän aikana sponsoreilla oli omia puheenvuoroja, omissa ”kokoushuoneissa”; joihin pääsi kuuntelemaan esityksiä ja keskusteluja eri liikematkustukseen liittyvistä aiheista.

 

Kahden antoisan seminaaripäivän lopuksi jaettiin vielä Nordic Business Travel Awardsit.
Ne saivat American Express GBT sekä Travel Manager Ulrika Rosén Tetra Pakilta.

Ensi vuoden Nordic Business Travel Summit järjestetään Tukholmassa 22.-23.maaliskuuta.

 

 

Jaa artikkeli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Tilaa uutiskirjeemme

Liittymällä Ikkunapaikan postituslistalle, saat uutiskirjeen lehtien ilmestymisen välillä, noin 8 kertaa vuodessa.

Haluatko kirjautua ulos?
X