Hyppää sisältöön
· Leena

Nepalissa tiikerien määrä tuplaantunut

WWF:n mukaan tiikerien määrä on lähes kaksinkertaistunut Nepalissa vain yhdeksässä vuodessa.
Nyt julkaistun laajan kartoituksen mukaan maassa on arviolta 235 tiikeriä, kun vuonna 2009 niitä oli 121.

Tiikerikartoitus on toteutettu Nepalin valtion, WWF:n, National Trust for Nature Conservation -järjestön ja Zoological Society of London -organisaation yhteistyönä. Tutkimusta on lisäksi tukenut muun muassa intohimoisena tiikerien suojelijana tunnetun Leonardo DiCaprion säätiö.

”Nepal näyttää esimerkkiä koko muulle maailmalle tiikerien suojelussa, ja olen todella ylpeä nepalilaisten tekemästä työstä. Kartoituksen tulos kertoo siitä, että pystymme edelleen pelastamaan jopa lähellä sukupuuttoa olevia lajeja, mikäli vain tahtoa löytyy”, DiCaprio sanoo.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tiikerivaltiot sitoutuivat tiikerien määrän tuplaamiseen

Erittäin uhanalaisiksi luokiteltujen villien tiikerien määrä on vähentynyt maailmassa sadassa vuodessa 97 prosentilla.Maailmassa lasketaan nyt olevan yhtensä hieman alle 4 000 villiä tiikeriä.

Tämän takia maailman 13 tiikerivaltiota solmivat vuonna 2010 sopimuksen, jonka tavoitteena on kaksinkertaistaa tiikerien määrä vuoteen 2022 mennessä.

Nepalista näyttää tulevan ensimmäinen valtio, joka saavuttaa tavoitteen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

”Tärkein syy onnistumiselle on se, että uhanalaisten lajien, kuten tiikerien ja sarvikuonojen, suojeluun on saatu mukaan ja sitoutettu poliittisen johdon lisäksi paikalliset ihmiset. Kun lajeja ja niiden elinympäristöjä, kuten kansallispuistoja on suojeltu, on samalla luotu paikallisille uusia elinkeinoja esimerkiksi ekomatkailun myötä. Tämä on win-win -tilanne kaikille”,sanoo WWF:n suojeluasiantuntija Tanja Pirinen.

Kuva on riistakameran otos Nepalissa.

Lähde WWF, kuva © DNPWC/WWF Nepal

Leena