Hyppää sisältöön
Matti Vanhanen
· Riikka Krenn

Nurmijärvi tahtoo napata luksusmatkailijat

Maailman luksusmatkaajat pitää napata lentokentältä kokemaan hiljaisuutta oikeassa metsässä, sanoo Nurmijärven matkailuseminaaria vetänyt valtioneuvos Matti Vanhanen.

Valtioneuvos Matti Vanhanen johti paneelia huhtikuun lopulla järjestetyssä Nurmijärven kunnan matkailuseminaarissa. Seminaari järjestettiin Röykän parantolalla, jonka jugendlinnan ympäristöön Sääksjärven rannalle on lyhyessä ajassa kehittynyt matkailukeskittymä.

Nurmijärvi panostaa kansainvälisiin vieraisiin

Seminaarin tavoitteena oli tuoda yhteen alueen matkailualan toimijoita, nostaa esiin Nurmijärven potentiaalia matkailukohteena sekä innostaa yrittäjiä ja kuntalaisia osallistumaan alueen matkailun kehittämiseen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

”Nurmijärven kannattaa edetä matkailussa kahta ääripäätä käyttäen. Paikallinen väki ja pääkaupunkiseudun lähimatkailua harjoittavat pitää saada kokeilemaan kivoja pikku kohteita – maatilamatkailua, Uudenmaan useimpia koskia, Etelä-Suomen hienointa uimarantaa, Kivijuhlia ja vauhdikkaita elämyksiä katseilta piilossa. Maailman luksusmatkaajat taas pitää napata lentokentältä kokemaan muutamassa tunnissa hiljaisuutta ja nokipannukahveja oikeassa metsässä. Jäähallikonsertit jäävät muiden vastuulle”, Matti Vanhanen näkee.

Seminaarin avauspuheenvuorossa Nurmijärven kunnanjohtaja Outi Mäkelä korosti Nurmijärven sijainnin strategista merkitystä. “Lentoaseman läheisyys tekee sen, että Nurmijärvellä on valtava potentiaali myös kansainvälisen matkailun osalta. Voimme olla paremman matkailun ilmiö”, korostaa Mäkelä.

Luontokohteita ja hiljaisuutta

Nurmijärjvellä toimii myös Arctic Signature Oy, jonka luksusmatkailun asiantuntija Ari Siivikko toi esiin kunnan kansainvälisen potentiaalin.

“Luontokohteet ovat nousussa, ja Nurmijärvellä on mahdollisuus vastata tähän trendiin. Koska esimerkiksi Välimerellä ja Lähi-idässä on usein kesäisin tuskaisen kuuma, monet luksusmatkailijat hakeutuvat kohteisiin, joissa voi viilentyä, kokea hiljaisuutta ja nauttia puhtaasta lähiruoasta”, sanoo Siivikko.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Seminaarissa käytiin vilkasta keskustelua matkailun trendeistä ja siitä, miten Nurmijärvestä voitaisiin tehdä houkuttelevampi matkailukohde. Paneelikeskustelua johti valtioneuvos Matti Vanhanen, ja siihen osallistuivat muun muassa kiekkolegenda Timo Jutila, näyttelijä Timo Lavikainen, futuristi Perttu Pölönen ja ohjaaja Taavi Vartia. Seminaari tarjosi osallistujille antoisia keskusteluja ja verkostoitumismahdollisuuksia, ja se antoi runsaasti ideoita ja intoa matkailun kehittämiseen Nurmijärvellä. Tapahtumaan osallistui noin viisikymmentä matkailualan toimijaa eri puolilta Uuttamaata.

Lähde ja kuva: Visit Nurmijärvi

Ikkunapaikan päätoimittaja Riikka Krenn
Riikka Krenn

Riikka Krenn on Ikkunapaikan päätoimittaja, joka seuraa alan tapahtumia tarkalla silmällä ja uteliaalla mielellä. Kokenut matkailutoimittaja ja verkkomedian tekijä.