Opastetut Zoom-kierrokset Myanmarin Baganissa

Unescon maailmanperintötemppelit Myanmarin Baganissa voi nyt nähdä opastetulla virtuaalikierroksella. Exploration Travel Myanmar aikoo toteuttaa virtuaalikierroksia muihinkin kohteisiin. Virtuaaliset opastetut kierrokset tuovat työpaikkoja ja tuloja Baganin turistioppaille, jotka ovat olleet työttöminä viime vuoden maaliskuusta lähtien.

Yksityinen, 45 minuuttia kestävä ja 50 euron hintainen opastettu kierros Baganissa toteutetaan Zoom-yhteyden avulla. Oppaalla on skootteri, matkapuhelin, sankaluuri ja käsitelineellä varustettu kamera. Hän vie asiakkaat kierrokselle ennalta määrättyä reittiä pitkin kertoen Baganin historiasta ja elämästä kylissä. Kierroksella nähdään mm. Anandan ja Dhammayangyin temppelit.

 

Asiakkaat voivat olla vuorovaikutuksessa oppaan kanssa – esimerkiksi pyytää kameran kohdistamista eri suuntiin ja esittää kysymyksiä oppaalle. He voivat myös kutsua perheenjäseniä tai ystäviä liittymään kiertueelle mukavasti omasta kodistaan. Ryhmän maksimikoko on 10 henkilöä.

Exploration Travel Myanmar on ensimmäinen virtuaalikierroksia tarjoava yritys Myanmarissa. Yrityksen tarkoitus on jatkossa kehittää luontoelämyksiä, pyöräilyä, vaellusta ja melontaretkiä sisältäviä matkoja. Virtuaalikierrokset saattavat kuitenkin jäädä tuotevalikoimaan jatkossakin, erityisesti ajatellen asiakkaita, jotka terveys-, perhe- tai taloudellisista syistä eivät voi matkustaa fyysisesti. Virtuaalimatkoja voitaisiin myös järjestää kohteisiin, joihin ulkomaalaisilla vierailijoilla on rajoitettu pääsy, kuten Mrauk U: n temppeleihin Pohjois-Rakhinen osavaltiossa.

Katso video kierroksesta tästä:

Lähde: TTR Weekly

Jaa artikkeli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Tilaa uutiskirjeemme

Liittymällä Ikkunapaikan postituslistalle, saat uutiskirjeen lehtien ilmestymisen välillä, noin 8 kertaa vuodessa.

Haluatko kirjautua ulos?
X