Hyppää sisältöön
Lasten kaivos
· Riikka Krenn

Outokummun Vanhan Kaivoksen matkailussa 30 prosentin kasvu

Outokummun Vanhan Kaivoksen alkukesä on ollut poikkeuksellisen vilkas.

Outokummun Vanhan Kaivoksen kävijämäärissä on ollut viime vuoteen verrattuna merkittävä, noin 30 % kasvu lipun ostaneita ja vierailijaryhmiä tarkasteltaessa. Vanha Kaivos on houkutellut erityisesti lapsiperheitä ja Museokortti-kävijöitä.

Kaivoksen alueella on kesäkuussa avautunut lukuisia kesänäyttelyitä. Nykytaiteen keidas Suodinosastolla on Kuopion Kuvataiteilijat ry:n lähes 30 eri taiteilijan yhteisnäyttely. Outokummun Taideyhdistys puolestaan tuo Karjala mielessäin -näyttelyssään esille muistoja Karjalasta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kaivosmiljöö inspiroi monenlaisia tapahtumia ja Lasten Kaivos -leikkipuisto oli kevätkaudella suosittu luokkaretkikohde. Heinäkuussa on tulossa myös uutta tarjontaa lapsille, kun museodraama tempaa juniorit maan uumeniin etsimään kadonnutta aarretta Indiana Jonesin tyyliin. Myös Salamanterit-keramiikkanäyttely 1.-14.7.2024 sukeltaa eläinten kiehtovaan ja salaperäiseen maailmaan – jopa hiukan mystisessä Karbidissa maan alla.

Lähde: Outokummun kaupunki
Kuva: Irma Lehikoinen

Ikkunapaikan päätoimittaja Riikka Krenn
Riikka Krenn

Riikka Krenn on Ikkunapaikan päätoimittaja, joka seuraa matkailualan tapahtumia tarkalla silmällä ja uteliaalla mielellä.