Pandemia herättelee vastuullisuuteen

Italian rokotustahti on ollut Euroopan huippua. 19 päivässä maassa ehdittiin rokottamaan yli miljoona ihmistä. Kesäkuuhun mennessä Italian tavoitteena on rokottaa jo 21 miljoonaa.

”Teemme kaikki mahdolliset toimenpiteet varmistaaksemme, että Italia on pian taas turvallinen matkakohde ja matkailijat voivat tulla uudelleen Italiaan”, sanoo Italian turistitoimistosta Tukholmasta Anna Andersson.

”Pandemiasta johtunut turismitauko on ollut Italialle itse asiassa oiva tilaisuus miettiä tarkemmin tasapainoa matkailun taloudellisen ja ympäristöllisen kestävyyden välillä. Italia oli yksi suurimmista ylimatkailun uhreista ennen pandemiaa”, sanoo Italian turistitoimiston markkinointipäällikkö Maria Elena Rossi.

“Kestävä kehitys on teema, josta olemme keskustelleet jo vuosia, ja nyt olemme saaneet mahdollisuuden lähestyä sitä oikealla tavalla. Suurimmissa kaupungeissa on alettu huomioimaan kestävämpiä elämäntapoja. Kaupunkien asukkaista on ikään kuin tullut turisteja omissa kaupungeissaan ja he ovat heränneet huomaamaan monia asioita, joilla voi tehdä ympäristöstään kestävämpi ja aidompi. Olen varma, että kun turistit jälleen saapuvat he tulevat huomaamaan eron.”

 

 

Lähde: Italian turistitoimisto

Jaa artikkeli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Tilaa uutiskirjeemme

Liittymällä Ikkunapaikan postituslistalle, saat uutiskirjeen lehtien ilmestymisen välillä, noin 8 kertaa vuodessa.

Haluatko kirjautua ulos?
X