Hyppää sisältöön
· Leena

Pariisin yöelämä raitistuu

Suurkaupunki ei nuku koskaan on hauska sananparsi, mutta karua todellisuutta niille, jotka siellä yrittävät ihan oikeasti nukkua.

Turistien kansoittamalla Montmartren kukkulalla astui juuri voimaan järjestyssääntö, joka kieltää alkoholin nauttimisen julkisella paikalla kello neljän jälkeen iltapäivällä. Myös marketeille on asetettu tiukkoja alkoholin myyntirajoituksia. Kieltolain taustalla on kellon ympäri häiriköivistä juhlijoista aiheutunut melu- ja siisteyshaitta.
Osittaista alkoholikieltoa suunnitellaan myös muissa kaupunginosissa.

Patonkiaan punkun kanssa Sacré Cœur –kirkon nurmikolla nauttivan turisti välipala voi vastedes tulla kalliiksi. Alkoholin nauttimisesta kello neljän jälkeen iltapäivällä julkisella paikalla voi räpsähtää 35 euron rikessakko.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kaupat, jotka erehtyvät myymään alkoholia iltakahdeksan ja ammukahdeksan välillä, riskeeraavat alkoholin myyntilupansa. Ravintoloissa ja terasseilla sensijaan voi edelleen juoda mitä haluaa, milloin haluaa.

Pariisin 18 arondissementin kaupunginjohtaja Eric Lejoindre pitää kaupunginosassaan vuoden alusta voimaan tullutta kieltolakia tervetulleena.

”Paris by night ei saa tarkoittaa vain juopottelemista ja rällästämistä. Laki auttaa poliisin työtä.  Sekä yksityisten juhlijoiden että alkoholia myyvien kauppojen valvontaa tehostetaan”, Eric Lejoindre lupaa.

Pohjois-Pariisin kieltolaki on saanut myös muut kaupunginosat miettimään yöelämänsä osittaista raitistamista. Innokkaimmin ajatus on saanut tuulta varakkaassa 16:ssa arondissementissa. Alkoholi jää Pariisin katukuvaan, mutta vastaisuudessa korkki laitetaan kiinni aikaisemmin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

 

Virpi Latva
Leena