Hyppää sisältöön
· Leena

Phuket ja Phang Nga Michelin-oppaaseen

Thaimaan matkailutoimisto (TAT) on laatinut yhdessä Michelin-oppaan kanssa toisen Thaimaan Michelin-oppaan. Uusi opas nimeltä Michelin Guide Bangkok, Phuket and Phang Nga 2019 on laajennettu painos, joka ei käsitä pelkästään pääkaupungin ruokatarjontaa vaan mukana ovat myös ympäröivät kaupungit sekä kaksi maan eteläisintä maakuntaa.

Tähän laajennettuun painokseen arvosteltiin 217 ravitsemusalan ja 67 majoitusalan yritystä. Näistä neljä sai kaksi tähteä ja niiden joukossa oli yksi ensikertalainen. Lisäksi 23 sai yhden tähden joukossa ollen jopa 10 uutta tulokasta.

Viisi uudesta tulokkaasta sijaitsee Bangkokin keskustassa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Canvas-ravintolassa taide kohtaa ruuan ja annokset näyttävät mestarillisilta luomuksilta, joihin on käytetty paikallisia raaka-aineita.

Methavalai Sorndaeng -ravintolalla on oma uskollinen asiakaskuntansa, jota ravintolan ruoka on houkutellut puoleensa jo yli 60 vuoden ajan.

R-Haan tarjoaa autenttisia thaimaalaisia annoksia niin kuninkaallisen thaimaalaisen keittiön kuin myös alueellisten keittiöiden opein käyttämällä raaka-aineita koko maasta.

Saawan tarjoaa 10 ruokalajin autenttisen thaimaalaisen menun, jossa käytetään paikallisia sesongin raaka-aineita. Lopputuloksena on ainutlaatuinen matka Thaimaan makumaailmaan, kulttuuriin ja taiteeseen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Sorn-ravintolassa ruokaa valmistetaan ikivanhojen reseptien mukaisesti ja vannotaan etelä-thaimaalaisen keittiön nimeen. Raaka-aineet on hankittu kestävän kehityksen mukaisilta luottoviljelijöiltä ja -kalastajilta ja valmistetaan kehittyneitä ja hienostuneita tekniikoita käyttäen.

Muut kaksi yhden tähden ravintolaa, Ruean Panya ja Suan Thip, löytyvät Bangkokin läheisyydestä. Ensimmäinen sijaitsee Samut Sakhonin maakunnassa ja toimii oman perheen voimin. Ravintolaa kuvailtiin hiomattomaksi timantiksi, jossa ruoka ja taide yhdistyvät uskomattomalla tavalla ja jossa jokainen annos on omistajan huolellisen paneutumisen lopputulos monivivahteisine makuineen ja yksityiskohtineen.

Nonthaburin maakunnassa sijaitsevaa Suan Thip -ravintolaa ympäröi rehevä puutarha puineen ja lampineen. Siellä tarjoillaan hienostunutta ruokaa kuninkaallisen thaimaalaisen keittiön tapaan. Yksi uusi yhden tähden tulokas on Phuketissa sijaitseva PRU. Se on sijoitettu ylellisen lomakeitaan keskelle ja tarjoaa hienosti esillepantuja annoksia, joiden raaka-aineet ovat peräisin pääosin ravintolan omalta 96 hehtaarin luomuviljelmältä. Jopa voi on valmistettu itse Krabilta hankitusta maidosta.

Koko MICHELIN Guide Bangkok, Phuket and Phang Nga 2019 -opas on saatavilla kaksikielisenä digiversiona (thai ja englanti) verkkosivulla www.guide.michelin.com.

 

Lähde: TAT

Leena