Suomen parhaiksi ruokamatkailutuotteiksi 2023 on valittu Piknik omenapuun alla ja Taste of Archipelago -tapahtuma Naantalista.
Haaga-Helian koordinoiman Hungry for Finland -kilpailun erityistavoitteena oli tänä vuonna saada mukaan kilpailuun vastuullisuuteen ja paikallisuuteen perustuvia ruokamatkailutuotteita. Kilpailun ammattilaissarjaan osallistui 46 monipuolista ja tasokasta tuotetta.
Tammiston Kuulas Naantalista osallistui vuoden 2023 kilpailuun kahdella tuotteella. Piknik omenapuun alla ja Taste of Archipelago -tapahtuma palkittiin kokonaisuutena, sillä tuotteissa on tavoitettu jotain erilaista ja innovatiivista unohtamatta yhteistyötä paikallisten tuottajien ja toimijoiden kanssa. Maa- ja metsätalousministeri Sari Essayah jakoi pääpalkinnon torstaina 30.11. Hungry for Finland -festivaaleilla.
Arviointiraati kuvailee Piknikiä omenapuun alla erinomaiseksi ja kekseliääksi kokonaisuudeksi, jossa yksityiskohdat on hiottu viimeisen päälle.
– Piknik omenapuun alla on ihana ja elämänmakuinen ruokamatkailutuote. Piknik-korin sisältö on mietitty makumaailman ja paikallisuuden lisäksi ruokahävikin kannalta oivaltavasti. Ruokamatkailutuote on autenttinen, ja vanhan talon henki omenapuineen on upeasti valjastettu osaksi tuotetta. Tuote on myös sen hintainen, johon monella on mahdollisuus, arviointiraadin jäsen ja Haaga-Helian lehtori Kristiina Adamsson tiivistää.
Kilpailussa palkittiin myös kaksi muuta merkittävää ruokamatkailutekoa. Toiselle sijalle ylsi Ravintola Vårin Vår-menu ja kolmannelle Glowing Ember -kotaillallinen.
Arviointiraati antoi lisäksi kolme kunniamainintaa:
- Saunaa ja herkuttelua Lonnan saarella, Lonnan saari / Oy Lonnan Hyväntuulenkeidas Ab, Uusimaa, Helsinki
- Iitin Maatilatori, Iitin Maatilatori Oy, Päijät-Häme, Kausala
- Taste the traditional flavors and aromas of four different provinces, paketoitu ruokareitti, Äksyt Ämmät Oy, Kainuu, Pohjois-Karjala, Pohjois-Pohjanmaa, Pohjois-Savo.
Hungry for Finland -kilpailulla rohkaistaan ruokaan ja matkailuun liittyviä verkostoja kehittämään vastuullisuuteen ja paikallisuuteen perustuvaa ruokamatkailutarjontaa.
Lähde: Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
Jaa artikkeli: