Hyppää sisältöön
· Riikka Krenn

Kreikan uusi ilmastovero on nyt voimassa – tässä maksettavat summat

Kreikka on ottanut vuoden 2024 alusta käyttöön matkailijoihin kohdistuvan ilmastoveron, joka korvaa aikaisemman hotelliveron. Maksettava summa vaihtelee hotellin luokituksen ja vuodenajan mukaan.

Nousu näkyy etenkin ylemmissä tähtiluokissa

Matkailijoilta perittävävät eurosummat ovat edelleen verraten pieniä, mutta aiempaan 0,50 – 4,00 euron välillä vaihdelleeseen hotelliveroon nähden nousu on tuntuva etenkin ylemmissä tähtiluokissa. Kreikka perustelee uutta veroa maata koetelleilla sään ääri-ilmiöillä, toistuvilla luonnonkatastrofeilla ja niiden vaikutuksilla.

Valtio perustaa rahaston, joka auttaa maastopalojen, tulvien ja muiden luonnonkatastrofien uhreja. Matkailusektorilla on Kreikan taloudelle tuntuva merkitys ja ilmastoveron kautta halutaan mahdollistaa tehokkaammat jälleenrakennustoimet esimerkiksi laajojen maastopalojen viime vuosina pahasti raastamille alueille.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kreikan ilmastoverot 2024

Turistikauden aikana maaliskuusta lokakuuhun Kreikan ilmastoveron (Climate Crisis Resilience Charge) summat ovat yötä ja huonetta kohti seuraavat.

  • 1–2 tähden hotellit: 1,50 € / yö
  • 3 tähden hotellit: 3,00 € / yö
  • 4 tähden hotellit: 7,00 € / yö
  • 5 tähden hotellit: 10,00 € / yö
  • yksityisesti vuokratut huoneet ja lomahuoneistot 1,50 € / yö

 

Kauden ulkopuolella Kreikan ilmastoverojen summat laskevat takaisin entisen hotelliveron tuntumaan 0,50 – 4,00 euron välille per yö.

 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Ikkunapaikan päätoimittaja Riikka Krenn
Riikka Krenn

Riikka Krenn on Ikkunapaikan päätoimittaja, joka seuraa matkailualan tapahtumia tarkalla silmällä ja uteliaalla mielellä.