Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Ranskasta maailman suosituin matkailumaa vuoteen 2025 mennessä

GlobalData arvioi, että Ranska on vakiinnuttamassa asemaansa maailman suosituimpana matkailumaana. GlobalData arvioi, että maa houkuttelee 93,7 miljoonaa kansainvälistä matkustajaa vuoteen 2025 mennessä ja ohittaa silloin uudelleen kilpailijansa Espanjan, joka ohitti Ranskan vuonna 2021.

GlobalDatan uusimman “Tourism Destination Market Insight: Western Europe” – raportin mukaan Ranska oli ennen COVID-19-pandemiaa maailman vierailluin maa, ja se vastaanotti 88,1 miljoonaa kävijää vuonna 2019. Espanja kuitenkin ohitti sen vuonna 2021.

Ranska houkutteli 66,6 miljoonaa kansainvälistä kävijää vuonna 2022, ja se aikoo nyt valloittaa tittelin takaisin. Kansainvälisten saapuvien matkailijoiden määrän odotetaan kasvavan 12,1 prosentin vuotuisella kasvuvauhdilla (CAGR) vuosina 2022-2025.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

GlobalDatan matkailuanalyytikko Hannah Free kommentoi: “Italian ja Espanjan ohella Ranska edustaa merkittävää osaa Länsi-Euroopan kasvusta. Maa ei ole ainoastaan itse Euroopasta – erityisesti Yhdistyneestä kuningaskunnasta, Saksasta ja Belgiasta – tulevien matkailijoiden suosiossa, vaan myös kauempaa, kuten Kiinasta ja Yhdysvalloista, tulevien matkailijoiden suosiossa. Itse asiassa Ranska on yksi yhdysvaltalaisten matkailijoiden suosituimmista Länsi-Euroopan kohteista.”

Espanjaan saapui 26,3 miljoonaa kävijää vuonna 2021, ja se ohitti Ranskan Länsi-Euroopan suosituimpana matkakohteena. Vuoteen 2025 mennessä Espanjan odotetaan houkuttelevan 89,5 miljoonaa kansainvälistä kävijää (CAGR 12,2 % vuosina 2022-2025).

Free jatkuu: “Ranskaan ja Espanjaan suuntautuva vierailuvolyymi pysyy vahvana tulevina vuosina, ja festivaalit, kulttuuri ja gastronomia vetävät matkailijoita puoleensa. Molemmilla mailla on paljon tarjottavaa vierailijoille, ja niillä on omat ainutlaatuiset kulttuurinsa, ruokakulttuurinsa ja tunnelmansa. Molemmat maat ovat myös suhteellisen suuria, ja niiden maisemat ovat monipuolisia ja vaihtelevia, ja kummallakin maalla on oma ainutlaatuinen rannikkonsa.”

Yksi Ranskan suurista eduista on sen liikenneyhteydet. Matkustaminen sekä Ranskan että Espanjan suurimpien kaupunkien välillä on suhteellisen helppoa, sillä suurnopeusjunat yhdistävät useimmat suurimmat kaupungit toisiinsa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

 

Lähde: Global Data

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.