Hyppää sisältöön
Rovaniemellä 1,2 miljoonaa yöpymistä 2023
· Riikka Krenn

Rovaniemellä 1,2 miljoonaa yöpymistä, kasvua 29 % edellisvuodesta

Visit Rovaniemen raportin mukaan Rovaniemellä kirjattiin vuonna 2023 yhteensä 1,2 miljoonaa yöpymistä, mikä tarkoittaa 29 prosentin kasvua vuoteen 2022 verrattuna.

Luku sisältää rekisteröidyt yöpymiset sekä rekisteröimättömät yöpymiset esimerkiksi Airbnb-majoituksessa. Rekisteröityjen yöpymisten osuus oli 67 prosenttia ja rekisteröimättömien 33 prosenttia. Rekisteröimättömien yöpymisten määrä kasvoi 49 prosenttia vuodesta 2022.

Eniten matkailijoita Isosta-Britanniasta, Italiasta ja Espanjasta

Matkailijoita saapui viime vuonna 597 000. Eniten ulkomaisia matkailijoita saapui Isosta-Britanniasta, Italiasta ja Espanjasta. Talvikaudella 2023–2024 Rovaniemelle on suoria reittilentoja 24 eri kohteesta. Suorien kansainvälisten reittilentojen määrä on yli kaksinkertainen edelliskauteen verrattuna, ja lentopaikkojen määrä kasvoi lähes 24 prosenttia edellisvuodesta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Visit Rovaniemen osakasmäärä on kasvanut tasaisesti, ja osakkaita on nyt 226. Rovaniemen matkailumarkkinointi kiinnostaa lähialueilla toimivia yrityksiä muun muassa hyvien lentoyhteyksien vuoksi. Alueen ulkopuolelta tulevat osakasyritykset tarjoavat lisäkapasiteettia majoitukseen ja ohjelmapalveluihin.

Rovaniemen kaupunki ostaa Visit Rovaniemeltä matkailu- ja markkinointipalveluita, kuten matkailuneuvontaa, matkailubrändin kehittämistä ja markkinointia, tapahtumamarkkinointia sekä vierailu- ja PR-palveluita. Rovaniemen kaupungin omistusosuus yhtiöstä on 51 prosenttia, ja jäsenyritykset omistavat 49 prosenttia.

Ikkunapaikan päätoimittaja Riikka Krenn
Riikka Krenn

Riikka Krenn on Ikkunapaikan päätoimittaja, joka seuraa alan tapahtumia tarkalla silmällä ja uteliaalla mielellä. Kokenut matkailutoimittaja ja verkkomedian tekijä.