Ryanair porskuttaa

Vaikka suuri osa Euroopan ilmailualasta kärsii henkilöstöpulasta, lakkouhkauksista ja yleisestä kaaoksesta, Ryanairin kohdalla kaikki on toisin.

Heinäkuussa Ryanair kuljetti 16,8 miljoonaa matkustajaa, mikä ylitti sen elokuussa 2019 tehdyn – siis ennen pandemiaa tehdyn – 14,9 matkustajan ennätyksensä yli 25 prosentilla.

Ryanairin matkustajamäärät ovat nousseet kuukausi kuukaudelta: Tammikuussa yhtiö kuljetti seitsemän miljoonaa matkustajaa. Maaliskuusta lähtien matkustajamäärät ovat olleet suuremmat kuin vastaavana kuukautena vuonna 2019.

Ryanairin kehnoin kuukausi oli huhtikuussa 2020, jolloin matkustajamäärä kävi pohjalukemissa, 40 000 matkustajaa.

Yhtiön historian paras kuukausi ennen pandemiaa oli elokuussa 2019, jolloin se kuljetti 14,9 miljoonaa matkustajaa.

Ryanair rikkoi vanhan ennätyksensä tämän vuoden touko-, kesä- ja heinäkuussa, jolloin se kuljetti 15,4, 15,9 ja 16,8 miljoonaa matkustajaa.
Aiempina vuosina elokuu on ollut Ryanairin vilkkain kuukausi, mikä viittaa siihen, että tässä kuussa rikotaan jälleen ennätyksiä.

Ryanairin Dara Bradyn (Director of Marketing & Digital) mukaan huikeisiin matkustajamääriin on monia syitä. ”Emme vähentäneet tuhansia työntekijöitä pandemian aikana, vaan sovimme henkilöstön kanssa palkanalennuksista, jotta meidän ei tarvinnut irtisanoa ihmisiä. Olemme neuvotelleet palkanpalautussopimuksista useimpien työsuhteessa pysyneiden työntekijöiden kanssa, mikä tarkoittaa, että pystyimme jatkamaan toiminnan käynnistämistä ja elpymistä. Tänä kesänä olemme saavuttaneet jo 15 prosenttia suuremmat matkustajamäärät verrattuna kesään 2019.”

Ryanairin laariin sataa nyt se, että yhtiö välttää suuria, kalliita ja tänä kesänä ruuhkaisia päälentoasemia ja lentää pienemmille lentoasemille. Moni matkustaja lentää nyt mieluusti Heathrown sijaan Stanstediin ja Frankfurtin sijaan Hahniin.

Osa kasvusta on ollut mahdollista myös viimeaikaisen laivaston kasvun ansiosta. Viime kesän jälkeen Ryanair on ch-aviation.comin tietojen mukaan saanut 73 Boeing 737 MAX 8-200 -lentokonetta. Sen lisäksi, että lentokoneita on nyt enemmän, jokaisessa koneessa on myös enemmän istuimia kuin vanhemmassa Boeing 737-800:ssa.

Lähde SimpleFlying

Jaa artikkeli:

Tilaa uutiskirjeemme

Liittymällä Ikkunapaikan postituslistalle, saat uutiskirjeen lehtien ilmestymisen välillä, noin 8 kertaa vuodessa.

Haluatko kirjautua ulos?
X