Hyppää sisältöön
Saana, Kilpisjärvi
· Ikkunapaikka

Saanajoen ympärille uusi matkailupalveluiden alue – tonteille etsitään toimijoita

Kilpisjärvelle ollaan saamassa ainutlaatuisia tontteja matkailuliiketoimintaan Metsähallituksen ja Enontekiön kunnan yhteisessä kaavoitushankkeessa.

Neljä yritystonttia kilpailutuksessa

Yritystontteja on suunniteltu neljä kappaletta Kilpisjärven kylän pohjoispuolelle, valtatie 21 varrelle, Saanajoen ja Kilpisjärven kainaloon.

Metsähallitus avaa tontinluovutuskilpailun Kilpisjärvellä, ja voittajan on sitouduttava toteuttamaan suunnitelmansa. Tontit laitetaan tarjolle kilpailutuksella, jotta tulevan rakentamisen laatua ja paikallista sopivuutta voidaan arvioida.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

“Kilpailun tavoitteena on muodostaa Saanajoen ympärille alueen identiteettiä vahvistava viihtyisä, vetovoimainen ja korkeatasoinen matkailupalveluiden alue, joka tukee Enontekiön kunnan tavoitetta matkailuelinkeinoon liittyvien palveluiden tarjonnan kehittämisestä”, Enontekiön kunnanjohtaja Petri Härkönen kertoo.

Kilpisjärvi tarttuu hitaan matkailun trendiin

Tämän hetken suurimpiin matkailutrendeihin lukeutuu hidas ja palauttava matkailu. Matkailijat haluavat matkustaa lomallaan paikkoihin, jossa voivat levätä ja latautua. Suomen luontokohteille tämä on hyvä uutinen.

“Kilpisjärvellä avautuva suunnittelukilpailu on ainutlaatuinen mahdollisuus luoda vetovoimainen ja kestävää matkailua alueella kunnioittava kohde. Voisi kuvitella, että tämä mahdollisuus kiinnostaa myös ulkomaisia toimijoita. Paljon on viime aikoina puhuttu ulkomaisten investointien tärkeydestä, myös matkailuala tarvitsee ulkomaisia investointeja. Toivottavasti sekä ulkomaiset että kotimaiset toimijat tuovat kisaan kiinnostavia konsepteja,” sanoo Invest in Finlandin asiantuntija Kaija Laitinen.

Alueen suunnittelussa painotetaan kestävän kehityksen mukaisia ratkaisuja sekä ympäristön huomioivaa laadukasta matkailurakentamista, koska alue sijaitsee valtakunnallisesti arvokkaan maisema-alueen läheisyydessä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lähde: Visit Finland
Kuva: Metsähallitus

Ikkunapaikka
Ikkunapaikka

Uutisvinkit ja palaute Ikkunapaikan toimitukselle: mail@ikkunapaikka.fi.