Hyppää sisältöön
Särkänniemen Planetaario
· Riikka Krenn

Särkänniemen Planetaario on jälleen avoinna

Planetaario on palannut Särkänniemen valikoimaan kahden vuoden tauon jälkeen.

Särkänniemen huvipuisto sai niin paljon pyyntöjä planetaarion avaamisesta uudelleen, että se päätettiin palauttaa ja tuoda takaisin huvipuiston tarjontaan.

Särkänniemessä pääsee taas Planetaarioon

Nostalgisten planetaarioelokuvien paluu pohjautuu yleisön toiveisiin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

”Kun Planetaarion tekniikka toissa vuonna petti, ajattelimme, että ehkä aika oli ajanut planetaarioiden ohi”, kertoo Särkänniemen toimitusjohtaja Miikka Seppälä.

”Viime kesänä asiasta alettiin uutisoida, saimme valtavasti toiveita uudesta planetaariosta ja kävi ilmi, että näin ei ole. Ihmisille on hyvin tärkeää päästä planetaarioon edelleen. Niinpä me uusimme tekniikan ja pääsemme nyt avaamaan entistä ehomman perinteisen Planetaarion. Nyt kaikki on valmista.”

Avaruuden ihmeitä yli 3-vuotiaille

Planetaarionäytökset pyörivät Särkänniemessä elokuulle saakka joka päivä puolen tunnin välein klo 11.30–19.00. Vuorotellen esitetään kahta eri elokuvaa, joista kumpikin on sallittu 3 vuotta täyttäneille.

Planetaarionäytökset sisältyvät Särkänniemi-rannekkeisiin ja Kohderannekkeisiin sekä Kausikorttiin, ja lisäksi Planetaarioon voi ostaa kertalipun. Liput ovat myynnissä paikan päällä Särkänniemessä sekä Särkänniemen verkkokaupassa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Monipuolisempi kuin vuosiin

Seppälä kertoo, että Särkänniemen tarjonta on muutenkin monipuolistunut tänä vuonna.

Entisen delfinaarion ja Superparkin aulatilaan on avattu uusi Retro-niminen pelihalli, josta löytyy poletilla toimivia flippereitä, ajopelejä ja muita arcadepelejä sekä korttimaksulla toimivia kourakoneita.

Lisäksi Sara Hildénin taidemuseon sisäänpääsy on palannut osaksi Särkänniemi-ranneketta ja Kohderanneketta. Taidemuseo on viimeksi sisältynyt Särkänniemen lipputuotevalikoimaan viime vuosikymmenellä.

”Sara Hildénin taidemuseossa esitettävä Jean-Michel Othonielin näyttely sisältää upeaa lasitaidetta, joka hurmaa varmasti myös perheen pienimmät”, Seppälä vinkkaa.

Lähde ja kuva: Särkänniemi

Ikkunapaikan päätoimittaja Riikka Krenn
Riikka Krenn

Riikka Krenn on Ikkunapaikan päätoimittaja, joka seuraa matkailualan tapahtumia tarkalla silmällä ja uteliaalla mielellä.