SMALin historiallinen kevätkokous

SMALin kevätkokous järjestettiin torstaina 23.4., ei Riiassa, niin kuin suunnitelma oli, vaan virtuaalisesti Teamsillä. Kokoukseen otti virtuaalisesti osaa 69 henkilöä.

SMALin puheenjohtaja Anne-Marjut Väänänen toivotti kokoustajat tervetulleiksi SMALin historian ensimmäiseen virtuaaliseen kevätkokoukseen, jota johdettiin SMALin toimistosta Helsingin Kaisaniemestä käsin. Perinteisesti kevätkokous on järjestetty Suomen ulkopuolella, mutta koronavuonna moni asia on toisin.

Väänänen kertoi alkuun liiton työstä matkailutoimialan puolesta koko koronakriisin ajan. Liitto on ollut yhteydessä niin ministeriöihin, kansanedustajiin, Paltaan kuin moniin muihinkin hakiessaan apua alan kriisiin.

SMAL täyttää tänä vuonna 80 vuotta ja juhlia piti viettää lokakuussa Travel Gaalassa. Nyt juhlat on siirretty ensi vuoteen.

SMALin syyskokouspäivä on 28.10. ja mikäli koronakriisi matkustuskieltoineen on siihen mennessä ohi, saatetaan kenties yhdessä jo hengähtää ja nostaa malja 80-vuotiaalle SMALille.

Anne-Marjut Väänäsen puheenvuoron jälkeen kokouksen puheenjohtajaksi valittiin Eckerö Linen toimitusjohtaja Taru Keronen ja sihteerinä toimi tuttuun tapaan SMALin toimitusjohtaja Heli Mäki-Fränti.

Alkuseremonioiden jälkeen Heli Mäki-Fränti kävi läpi viime vuoden toimintakertomuksen.

Tapahtumia oli paljon ja monia asioita ajettiin eteenpäin. Yksi suurimmista asioista oli SMALin nimenmuutos Suomen matkatoimistoalan liitosta Suomen matkailualan liitoksi.
Mäki-Fräntin mukaan vuodenvaihteessa ja alkuvuonna onkin saatu parikymmentä uutta jäsentä.

Heli Mäki-Fräntin mukaan vuosi 2019 näytti suhteellisen hyvältä vuodelta. ”Veikkaanpa, että tämä on viimeinen tämänhenkinen toimintakertomus. Ensi vuonna, kun käydään läpi tätä vuotta, toimintakertomus tulee olemaan täysin erilainen.”

Tilinpäätös käytiin läpi ja tilivelvollisille myönnettiin vastuuvapaus.

Mäki-Fränti vielä muistutti, että vaikka tänä vuonna ei päästy Latviaan, niin ensi vuoden kevätkokous on päätetty pitää Riiassa 22.-24.4.2021.

Historiallinen kokous vietiin läpi 40 minuutissa.

Taru Keronen kiitti osallistujia ja muistutti, että vaikka toimialan tilanne on nyt karmea, niin kyllä matkailuala tästä vielä nousee: ”Matkailu toipuu aina ja niin se toipuu tästäkin, vaikka kyyti tulee olemaan aika pomppuista.”

 

Leena Aalto

Jaa artikkeli:

Tilaa uutiskirjeemme

Liittymällä Ikkunapaikan postituslistalle, saat uutiskirjeen lehtien ilmestymisen välillä, noin 8 kertaa vuodessa.

Haluatko kirjautua ulos?
X