Hyppää sisältöön
Sähköinen lentäminen
· Riikka Krenn

Smart Urban eFly -hanke tukee sähköisen lentoliiketoiminnan kehittämistä

Optimistisimpien arvioiden mukaan uudenlaiset ilmailutoimijat kilpailisivat tasavahvasti perinteisten lentoyhtiöiden kanssa lentojen määrässä ja laivaston koossa vuoteen 2030 mennessä.

Haaga-Helia ammattikorkeakoulussa on alkanut Smart Urban eFly -hanke, jossa tuetaan Uudenmaan pk-yrityksiä sähköisen lentoliiketoiminnan kehittämisessä ja kasvattamisessa sekä uusien palveluiden luomisessa.

Sähköisen lentämisen kehitys on keskittynyt erilaisten teknisten ratkaisujen kehittämiseen. Toistaiseksi vain vähän huomiota on kiinnitetty liiketoimintamallien, matkaketjujen, yhteistoiminnan sekä asiakastarpeen ja -käyttäytymisen tutkimiseen. Tämä kehittäisi toimialaa riippumatta tulevista teknologiavalinnoista.

“Suomessa sähköistä lentämistä ei pidä kehittää kuten maailmalla. Los Angelesissa tehdään lyhyitä matkoja kaupungin sisällä, koska julkinen liikenne on niin toimimaton. Suomessa ei kannata lentää Lauttasaaresta Lasipalatsiin, vaan täällä pitää miettiä ketjuttamista muiden liikennepalvelujen kanssa. Oleellisinta on ekosysteemin kehitystyö”, kiteyttää hankkeen verkostossa toimiva Joonas Nurmi, Helsinki Citycopterin perustajaosakas ja kaupallinen johtaja.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Hankkeessa luodaan Uudellemaalle kansallisesti ja kansainvälisesti verkottunut sähköisen lentämisen innovaatioekosysteemi, joka tukee yhteistyötä, alan yritysten kasvua, uusien työpaikkojen syntymistä ja alan kehittymistä.

Lähde ja kuva: Haaga-Helia

Ikkunapaikan päätoimittaja Riikka Krenn
Riikka Krenn

Riikka Krenn on Ikkunapaikan päätoimittaja, joka seuraa matkailualan tapahtumia tarkalla silmällä ja uteliaalla mielellä.