Hyppää sisältöön
· Leena

Suomesta kesällä 51 viikoittaista lentoa Kiinaan

Helsinki-Vantaalla nähdään keväällä kaksi uutta kiinalaisyhtiötä.

Tibet Airlines aloittaa lennot Helsinkiin Kiinan Shandongin maakunnasta Jinanista ja Juneyao Air Shanghaista. Shanghain lentojen määrä nousee 14 viikossa. Sekä Finnair että Juneyao Air lentävät sinne päivittäin. Uusien yhteyksien myötä ensi kesänä Helsinki-Vantaalta on 51 viikoittaista suoraa lentoa Kiinaan.

Tibet Airlines

Tibet Airlinesin kotipaikka on Tiibetin Lhasa, mutta se lentää Helsingin lennon Shandongin maakuntaan Jinaniin. Se on Konfutsen syntymäkaupunki ja Vantaan ystävyyskaupunki.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lennot alkavat 8. huhtikuuta ja ne operoidaan Airbus 330 -koneella. Alkuun lento operoidaan kerran viikossa ja toukokuusta lähtien kahdesti viikossa.

Tibet Airlines on perustettu vuonna 2010 ja se aloitti säännölliset lennot heinäkuussa 2011 Airbus A319-koneilla. 

Ensimmäinen kansainvälinen lento lennettiin Samuin saarelle Thaimaahan vuonna 2016. Vuodesta 2017 yhtiö on operoinut suorat lennot myös Sotshiin.

Tibet Airlinesin brändivastaava Lin Mingjing ja Suomen maajohtaja Liu Yukun iloitsevat yhtiön ensimmäisestä Euroopan reitistä.

Helsingin lento on yhtiön ensimmäinen Euroopan lento. Yhtiön suunnitelmissa on tuoda matkustajia Lounais-Kiinasta Suomeen.
Tibet Airlinesin Suomen maajohtajana toimii Liu Yukun. Tibet Airlinesiä edustaa Suomessa AGP Finland.

Katso tästä esittelyfilmi Tibet Airlinesista.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Juneyao Air

 

Juneyao Air aloittaa lennot Helsingistä Shanghaihin viimeisimmän tiedon mukaan 28. kesäkuuta (ei 22.6. kuten lehdessä kerrottiin). Lennot operoidaan uusilla Boeing 787 Dreamlinereilla viikon jokaisena päivänä.

Lennoille saa ottaa maksutta mukaan kaksi ruumaan menevää, 23-kiloista matkalaukkua turistiluokassa ja kolme 32-kiloista bisnesluokassa. Ruoat ja juomat ovat lennoilla maksuttomia ja koneissa on myös WiFi.

Juneyao Air on osa yksityistä Shanghai Juneyao Groupia, joka on yksi Kiinan sadasta suurimmasta yrityksestä.
Juneyao Air perustettiin vuonna 2006. Sen kotikenttinä ovat Shanghai ja Nanjing, ja sen reittiverkosto ulottuu 120 kohteeseen niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin.

Juneyao Airin 72-koneen laivue on yksi Kiinan nuorimmista, koneiden keski-ikä on vain 2,5 vuotta. Yhtiö saa 10 uutta Dreamlineria vuoteen 2020 mennessä. Vuodesta 2017 lähtien yhtiö on ollut Star Alliancen partneri.
Juneyao Air on kevään aikana avaamassa toimiston Helsingissä.

Juneyao Air tuo Helsinki-Shanghai välille Dreamlinerin. Yhtiön kansainvälisestä liikenteestä vastaava Dewei Zeng muistutti shoppaajille kahdesta ilmaisesta matkalaukusta myös turistiluokassa.

Katso tästä esittelyfilmi Juneyao Airista.

 

Leena