Suosikkimaat eläkepäivien viettoon

Eläkeläisten suosikkimaiden listaa johtaa tänä vuonna neljä Amerikan mantereen kohdetta, joista kaikkein suosituin on Costa Rica. Viidennellä sijalla on eurooppalaisten suosikki, Portugali. Aasiassa sijaitsevista maista johtopaikoille sijoittuvat Malesia (seitsemäs sija) ja Vietnam (kymmenes sija).

InternationalLiving.com on julkaissut vuoden 2021 maailmanlaajuisen vertailun (Global Retirement Index), johon on otettu mukaan 25 eläkeläispäivien viettoon parhaaksi luokiteltua kohdemaata. Kohteita on arvioitu mm. elinkustannusten, hallinnon, eläkeläisetujen, ilmaston ja terveydenhuoltojärjestelmän mukaan.

Listan kärkeen sijoittuvat kohteet ovat

1. Costa Rica
2. Panama
3. Meksiko
4. Columbia
5. Portugali
6. Ecuador
7. Malesia
8. Ranska
9. Malta
10. Vietnam

Arviointi on nyt tehty 31. kerran. Verkossa julkaistussa listauksessa ”The World’s Best Places to Retire in 2021” tarkastellaan ja vertaillaan tänä vuonna erityisesti Yhdysvaltojen ja Kanadan ulkopuolella sijaitsevia, turvallisia ja hinta-laatusuhteeltaan parhaiksi luokiteltuja maita, joissa eläkeläispariskunta voi elää mukavaa ja huoletonta elämää jopa noin 2 000 dollarilla kuukaudessa.

Esimerkiksi Costa Ricassa eläkeläispariskunta pystyy kartoituksen mukaan elämään mukavasti 2 000 dollarin kuukausimenoilla, jolloin kuluihin sisältyy kahden makuuhuoneen ilmastoitu asunto, liikkuminen, ruoat, huvitukset ja terveydenhuolto.

Listauksesta löytyvät myös vertailuluvut kaikkien mukaan otettujen 25 maan osalta.

Lähde: TTR Weekly

Jaa artikkeli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Tilaa uutiskirjeemme

Liittymällä Ikkunapaikan postituslistalle, saat uutiskirjeen lehtien ilmestymisen välillä, noin 8 kertaa vuodessa.

Haluatko kirjautua ulos?
X