Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Sveitsin Jungfraun hiihto- ja vaellusalueelle entistä nopeammin

 Sveitsin Berner Oberlandissa sijaitseva Jungfraun alue on saanut päätökseen ensimmäisen osan mittavasta 470 miljoonan CHF arvoisesta hissiprojektistaan.

Uuden gondoli-hissin ala-asema on rakennettu alueen kylistä suurimpaan Grindelwaldiin ja sen pääteasema on Jungfraun alueen suurimmalla hiihto- ja vaellusalueella Kleine Scheidegg-Männlichenillä.

Matka taittuu uudella hissillä 19 minuutissa entisen 30 minuutin sijaan. Hissin kapasiteetti on jopa 1800 henkilöä tunnissa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tämän vuoden loppuun mennessä valmistuu projektin toinen osa.

Samalta Grindelwald Grundin ala-asemalta pääsee ensi joulukuusta lähtien myös Kleine Scheidegg-Männlichen alueen toiseen päähän, Eiger Gletscherille. Sieltä on edelleen jatkoyhteys Euroopan korkeimmalla sijaitsevalle rautatieasemalle, Top of Europealle.

Perinteiset junayhteydet alueella säilyvät ennallaan, mikä antaa vuorille menijällä useita vaihtoehtoja, joko liikkua huippunopeasti moderneilla uusilla hisseillä tai rauhallisemmin vanhoilla hammasratasjunilla.

Lisätietoa: www.jungfrau.ch www.jungfrauregion.swiss

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lähde: Jungfrau Region tourism

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.