Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Takuuvarmaa aktiivilomailua Sveitsissä

Sveitsi on luontoystävän unelmakohde. Lumihuippuiset vuoret, kirkkaina solisevat vuoristopurot ja kukkivat vuoristoniityt houkuttelevat matkailijoita kaikkialta. Grindelwaldin ja Jungfraun matkailun edustajat kävivät Helsingissä kertomassa, millaista aktiivilomaa monipuolisella alueella voi viettää niin talvella kuin kesällä – unelmoitpa sitten hiihdosta, laskettelusta, vaelluksesta tai maastopyöräilystä vuorilla.

Jungfrau Railwaysin markkinointipäällikkö Matthias Bütler ja Grindelwaldin matkailun johtaja Bruno Hauswirth kävivät kertomassa alueensa matkailutarjonnasta.


Junat vievät sinne, minne autolla ei pääse

Jungfrau Railway Group on Sveitsin suurin vuoristorautatieyhtiö, jolla on kattava reittiverkosto lomakohteisiin Jungfraun alueella. ”Suositeltava tapa vierailla Jungfraussa on matkustaa näköalajunalla, joka nousee Euroopan korkeimmalle juna-asemalle 3 454 metriin. Kaikkiin kyliin ei edes pääse autolla, silloin juna ja hissi yhdistelmä tulee apuun,” kertoo Jungfrau Railwaysin markkinointipäällikkö Matthias Bütler.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Matkalla on mahtavia maisemia, jyrkkää nousua ja pysähdyksiä tunneleissa. Rata on yhdeksän kilometriä pitkä ja matka huipulle alkaa Kleine Scheideggistä. Loppumatka ylös Eigerin jäätikköasemalle noustaan nyt entistä nopeammin, vain 15 minuutissa, uudella Eiger Express -gondolilla, joka käyttää alan uusinta tekniikkaa. Alue on Unescon maailmanperintölistalla ja täällä on myös Euroopan pisin jäätikkö. Voit muun muassa vierailla jääpalatsissa tai kulkea jäätunneleissa. Lunta on 365 päivää vuodessa.

Uudella Eiger Express -gondolilla noustaan Eigerin jäätikköasemalle 15 minuutissa,

 

Grindelwald – totta vai tarua?

Kuulostaako nimi Grindelwald tutulta? Ei ihme, onhan maailman toiseksi vahvin pimeyden velho, Gellert Grindelwald, yksi Harry Potter -kirjasarjan hahmoista. Idyllinen vuoristokylä on kuitenkin totta eikä tarua ja sijaitsee ainutlaatuisessa alppimaisemassa Eigerin pohjoispuolen juurella.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Grindelwaldin kylä sijaitsee Eiger- ja Wetterhorn-vuorten juurella ja on Jungfraun alueen suurin hiihtokohde. Siitä huolimatta alueella on erittäin kilpailukykyiset hotellihinnat verrattuna muihin Sveitsin hiihtoalueisiin. Kylään on myös tulossa uusia, tasokkaita hotelleja,” toteaa Grindelwaldin matkailun johtaja Bruno Hauswirth.

Kaupunki on ollut hittikohde 1800-luvun lopulta lähtien, mutta erityisen suosittu siitä tuli, kun Jungfraujochin rautatieasema avattiin vuonna 1912. Talvella vieraat tulevat tänne tutustumaan Jungfraun alueen yli 200 rinnekilometriin, kun taas kesällä he nauttivat luonnosta monien patikointireittien varrella. Laajasta valikoimasta aktiviteetteja koskemattoman luonnon keskellä löytää jokainen mieleisensä. Jos etsit jännitystä, kokeile henkeäsalpaavan kapeaa First Cliff Walk -reittiä. Grindelwaldia rauhallisempaa tunnelmaa löytyy Wengenistä ja Mürrenistä, joihin pääsee kaapelirataa pitkin.

 

Teppo Viiperi
Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.