Hyppää sisältöön
Baltic Princess
· Ikkunapaikka

Tallink Grupp 2,6 miljoonan euron tulokseen vuoden ensimmäisellä neljänneksellä

Tallink Grupp on julkaissut vuoden 2024 ensimmäisen vuosineljänneksen tuloksen ilmoittaen voitosta kvartaalilla, joka historiallisesti tuottaa yhtiölle tappiota matkailun hiljaisen kauden vuoksi.

Hiljaisen kvartaalin hyvä tulos

Vuoden ensimmäisellä neljänneksellä yhtiö saavutti 2,6 miljoonan euron tuloksen, mikä on 147,4 prosenttia parempi verrattuna viime vuoden ensimmäisen neljänneksen tulokseen, jolloin nettotappio oli yhteensä 5,4 miljoonaa euroa.

Konsernin vuoden 2024 ensimmäisen neljänneksen liikevaihto laski 6,3 prosenttia verrattuna vastaavaan ajankohtaan vuonna 2023 ja oli yhteensä 160,4 miljoonaa euroa (171,2 miljoonaa euroa Q1/2023). Konsernin EBITDA on vuosi vuodelta parantunut ja oli 34,5 miljoonaa euroa ensimmäisellä vuosineljänneksellä, mikä tarkoittaa 27,2 prosentin kasvua verrattuna edellisvuoden vastaavaan ajankohtaan (27,1 miljoonaa euroa Q1/2023).

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Ensimmäisen neljänneksen tulokseen vaikuttivat positiivisesti hieman lisääntyneet matkustajamäärät ensimmäisen neljänneksen aikana edellisvuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna, voimassa olevat vuokrasopimukset yhtiön neljälle alukselle sekä Isabelle-aluksen myynti.

Konsernin investoinnit vuoden ensimmäisellä neljänneksellä olivat 6,3 miljoonaa euroa, ja ne kohdistuivat pääasiassa alusten teknisiin ylläpitotöihin sekä sisätilojen päivityksiin. Konserni jatkoi myös investointeja IT-järjestelmiensä parantamiseksi.

Yhtiö ylläpitää edelleen vahvaa 123,9 miljoonan euron likviditeettipuskuria yhdistettynä käteisvaroihin ja käyttämättömiin luottolimiitteihin.

“Ensimmäisen neljänneksen pieni voitto erittäin haastavissa taloudellisissa olosuhteissa on kovan työn, nykyisen liiketoimintamallimme ja onnistuneen Isabelle-aluksen myynnin yhdistelmä. Tallink jatkaa toimintaansa ketteränä ja tehokkaampana yrityksenä kuin aiemmin, ja tiimimme jatkavat kovaa työtä tehokkuuden ylläpitämiseksi. Taloudellinen tilanne alueellamme ja globaalisti on erittäin haastava, vienti on äärimmäisen paineen alla ja kuluttajien luottamus markkinoillamme pysyy matalana. Meidän on työskenneltävä päivittäin useiden eri haasteiden parissa löytääksemme hyviä ratkaisuja”, sanoo Tallink Gruppin toimitusjohtaja Paavo Nõgene.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

“Keskeinen tavoitteemme tulevina kuukausina on tarjota Itämeren parhaimmat kesälomamatkat kaikille asiakkaillemme, jotta heidän positiiviset kokemuksensa laivalla houkuttelisivat heidät palaamaan risteilemään kanssamme yhä uudelleen ja uudelleen.”

Lähde ja kuva: Tallink Grupp

Ikkunapaikka
Ikkunapaikka

Uutisvinkit ja palaute Ikkunapaikan toimitukselle: mail@ikkunapaikka.fi.