Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Tallinnan matkustajasatama uudistuu

Tallinnan matkustajasatamassa on tällä hetkellä käynnissä mittava remontti. Kokonaisuudessaan urakka D-terminaalissa on valmis ensi kesänä, jonka jälkeen vuorossa on A-terminaalin kunnostustyö.

Tallinnan sataman toimitusjohtaja Valdo Kalmin mukaan satama halutaan integroida selkeämmin osaksi Tallinnan kaupunkia. Sataman palvelutasoa on jo kohennettu uusimalla merkittävä osa D-terminaalin odotus- ja ravintolatiloista.

Kuva: Raul Mee

Autolla matkustavien palveluita halutaan myös kehittää. Terminaalien yhteyteen rakennetaan kaksi parkkitaloa ja marraskuussa avattu Reidi-tie parantaa kulkuyhteyksiä satamasta Viron muihin suosittuihin turistikohteisiin, kuten Saarenmaalle, Narvaan ja Pärnuun.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

“Haluamme kehittää kulkuyhteyksiä ja tuoda uusia palveluita sataman läheisyyteen. A- ja D-terminaalien välille on muun muassa suunniteltu yhdistävää siltaa, ja alueelle rakennetaan puistoja, rantaravintoloita sekä uusia asuintaloja ja liiketiloja. Vireillä on myös raitiovaunuyhteys satamasta kaupunkiin. Olemme huomanneet, että Länsisatamassa se toimii erinomaisesti,” Kalm kertoo.

 

Lähde: Visit Estonia

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.