Hyppää sisältöön
· Leena

Tallinnassa tapahtuu pitkin kesää

Tallinnan Kesän kulttuuritapahtumat ovat tulvillaan musiikkia, elävää historiaa ja ruokanautintoja. Kesän kohokohtia ovat laulu- ja tanssijuhlat sekä Tallinnan 800-vuotisjuhlatapahtumat.

KESÄKUU
Viron suurin katuruokafestivaali! Huolellisesti valikoidut toimijat tarjoilevat festarivieraille suussa sulavan yhdistelmän laadukasta ”perinteistä” katuruokaa sekä tuoreita, yllätyksellisiä ja eksoottisia makupaloja.
800 vuotta Tallinnan kirjallisesta ensimaininnasta ja Tanskan lipun synty 
Kahden merkittävän tapahtuman juhlinta alkaa Vanhankaupungin päivillä ja kulminoituu 15.6. Tanskan kuningatar Margareeta II:n valtiovierailuun. Vierailun aikana avataan näyttelyitä, vietetään vauhdikasta perhepäivää Vapaudenaukiolla ja nautitaan juhlavasta konsertista kansallisooppera Estoniassa.
Vuoden valoisimpana ja kauneimpana yönä Viron ulkomuseo kutsuu nauttimaan keskikesän juhlasta. Ohjelmassa on kokkoja, kansanmusiikkia, tanssia, isoja kyläkeinuja sekä puuhaa lapsille.
Sweet Spot Festival, 28.–29.6.
Mukavia ihmisiä, hyvää musiikkia ja unohtumattomia taide-elämyksiä Kulttuurikattilan puistossa. Kahden päivän aikana festareilla esiintyvät Viron ja koko maailman parhaat artistit.
Paikallisten käsityöläisten tuotantoa, työpajoja ja pienten muusikoiden esiintymisiä.
HEINÄKUU
Vuonna 2019 juhlitaan pyöreitä – ja vieläpä tuplana: ensimmäisistä laulujuhlista on kulunut 150 vuotta ja 85-vuotiaat tanssijuhlat järjestetään 20. kertaa. Juhlien teemana on ”Isänmaani – rakkauteni”.
Jännittävä aikamatka menneisyyteen, 500 vuoden takaiseen Revalin kaupunkiin! Keskiaikapäivien sydämenä sykkii Raatihuoneentori, joka oli markkinapaikka jo Hansaliiton kultakaudella.
Viron suurin meriaiheinen koko perheen tapahtuma. Festivaali koostuu mereen ja satamaan liittyvistä tapahtumista: konserteista, laiva-ajeluista, purjehduskilpailusta, vesiaiheisista nähtävyyksistä, erilaisista esityksistä ja suurten laivojen vierailusta.
Tallinn Truck Show on Baltian suurin taidemaalattujen ja tuunattujen raskaiden ajoneuvojen näyttely. Ohjelmassa on paljon muutakin kiinnostavaa: extreme-esityksiä moottoripyörillä, driftingiä, ruokakojujen tarjoamia makuelämyksiä sekä upea lasten ja nuorten alue.
Koko perheen ruokatapahtuma tarjoaa laajan valikoiman vegaanista ruokaa ja muita tuotteita, kiinnostavia esiintyjiä sekä viihdettä. Tervetulleita ovat aivan kaikki ruokailutottumuksista riippumatta!
ELOKUU
Suosittu triathlonkilpailu IRONMAN tuo rautaiset kestävyyskisaajat Tallinnaan. IRONMAN alkaa 3,8 kilometrin uintiosuudella Tallinnanlahdessa Lentosataman edustalla ja jatkuu 180,2 kilometrin pyöräilyllä lähiseudun rannikko- ja taajama-alueilla. Kilpailun päättää 42,2 kilometrin maratonjuoksu, jonka neljä kierrosta taitetaan Tallinnan vanhassakaupungissa. Maalialue sijaitsee Vapaudenaukiolla.
Lisätietoa kilpailusta ja siihen osallistumisesta löydät IRONMAN Tallinnan kotisivuilta.
Piritan luostarin raunioista kehkeytyy elokuun iltoina vaikuttava ooppera-areena. Festivaali on omistettu maestro Eri Klasin syntymän 80-vuotisjuhlalle.
Junioreiden maailmanmestaruudet ratkaistaan kreikkalais-roomalaisessa painissa, vapaapainissa sekä naisten painissa. Nuorten kilpailukalenterin vuoden päätapahtuma tarjoaa mahdollisuuden nähdä omin silmin uuden sukupolven parhaat painijat.
Ikivanha perinne on herätetty uudelleen henkiin: nykyään tulet syttyvät monissa nähtävyyksissä ja museoissa, jotka tarjoavat illan ohjelmaksi myös musiikkia. Muinaistulien yössä ovat mukana Lentosatama, Viron ulkomuseo ja Viimsin ulkomuseo.
Telliskiven kirppisfestivaali on vihreän ajattelun juhla, joka kääntää katseet kierrätykseen ja vastuulliseen kuluttamiseen. Lähes 400 kirppiskauppiaan myyntipöydiltä löydät värikästä ostettavaa vaatteista designiin ja käsitöistä antiikkiin. Shoppailun lisäksi osallistua voi erilaisiin työpajoihin.
Leena